ΚΟΣΜΟΣ

Το Ισραήλ μποϊκοτάρισε συνεδρίαση του ΟΗΕ για την επίθεση στη Γάζα

Το Ισραήλ μποϊκοτάρισε συνεδρίαση του ΟΗΕ για την επίθεση στη Γάζα

To Ισραήλ απείχε τη Δευτέρα (23/3) από τις συζητήσεις που διεξήχθησαν στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ με αντικείμενο την έρευνα σχετικά με την επίθεση που εξαπέλυσαν οι ισραηλινές δυνάμεις εναντίον της Γάζας το περασμένο καλοκαίρι, καθώς και την κατάσταση που επικρατεί στα Παλαιστινιακά Εδάφη.

Ο Ισραηλινός αντιπρόσωπος Εβιατάρ Μάνορ δεν ήταν παρών στην αίθουσα, μια ενέργεια, η οποία σύμφωνα με μία πηγή προσκείμενη στο Συμβούλιο, θεωρείται μποϊκοτάζ.

«Δεν θα προβούμε σε κανένα σχόλιο για το θέμα αυτό» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο μία εκπρόσωπος της ισραηλινής αποστολής στον ΟΗΕ.

Ο εκπρόσωπος των ΗΠΑ επίσης απουσίαζε. Ένας εκπρόσωπος της αμερικανικής αποστολής εξήγησε ότι ο Αμερικανός πρεσβευτής Κιθ Χάρπερ βρίσκεται στην Ουάσιγκτον.

Το Ισραήλ εξακολουθεί να αρνείται να συνεργαστεί με την επιτροπή ερευνών του ΟΗΕ, που συγκροτήθηκε λίγο μετά την ισραηλινή επίθεση του περασμένου καλοκαιριού εναντίον της Γάζας.

Η σύρραξη των 50 ημερών στη Γάζα το καλοκαίρι του 2014 στοίχισε την ζωή σε 2.140 Παλαιστίνιους, στην πλειονότητά τους αμάχους, καθώς και σε 73 Ισραηλινούς, κυρίως στρατιωτικούς.

Σχετικές ειδήσεις