ΚΟΣΜΟΣ

Εντοπίστηκαν οι σπηλαιολόγοι που είχαν χαθεί σε βουνό στο Μαρόκο

Εντοπίστηκαν οι σπηλαιολόγοι που είχαν χαθεί σε βουνό στο Μαρόκο

Επιχείρηση διάσωσης βρίσκεται το Σάββατο 4 Απριλίου σε εξέλιξη στην Οροσειρά του Άτλαντα, στο Μαρόκο, έπειτα από τον εντοπισμό σε ένα γκρεμό τριών Ισπανών σπηλαιολόγων οι οποίοι αγνοούνταν από το απόγευμα της Τρίτης στην ορεινή αυτή περιοχή μεταξύ του Μαρακές και του Ουαρζαζάτ, στα νότια της χώρας.

Την ανακοίνωση εντοπισμού τους έκαναν οι τοπικές αρχές, ενώ στην επιχείρηση διάσωσής τους μετέχουν άνδρες της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας και της τοπικής αστυνομίας συνοδευόμενοι από δύο γιατρούς.

Οι αγνοούμενοι μετείχαν σε μια εννιαμελή ομάδα η οποία χωρίστηκε στα δύο προκειμένου να εξερευνήσουν διάφορα σπήλαια στη ζώνη αυτή. Τα μέλη της ομάδας είχαν συμφωνήσει να συναντηθούν ''τη Δευτέρα ή την Τρίτη".

Το απόγευμα της Τρίτης, την εξαφάνισή τους δήλωσαν τα έξι άλλη μέλη της ομάδας έχοντας ανησυχήσει επειδή οι τρεις Ισπανοί δεν είχαν εμφανιστεί στο προκαθορισμένο σημείο συνάντησής τους. Η εξαφάνισή τους δόθηκε στη δημοσιότητα χθες Παρασκευή.

Σύμφωνα με τον ισπανικό ραδιοφωνικό σταθμό Canal Sur Radio, οι τρεις άνδρες κατάγονται από την Ανδαλουσία στη νότια Ισπανία.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις της αστυνομίας οι δύο σπηλαιολόγοι είναι ο Χουάν Μπολιβάρ και ο Χοσέ Αντόνιο Μαρτίνες, αμφότεροι 41 ετών, ενώ σύμφωνα με τα ισπανικά μέσα ενημέρωσης ο τρίτος είναι ο 26χρονος δικηγόρος Γουστάβο Βίρουες.

Σχετικές ειδήσεις