ΚΟΣΜΟΣ

Νιγηρία: Επίθεση της Μπόκο Χαράμ σε αγορά

Νιγηρία: Επίθεση της Μπόκο Χαράμ σε αγορά

Τουλάχιστον τέσσερα άτομα έχασαν τη ζωή τους σε επίθεση των ανταρτών της Μπόκο Χαράμ στην αγορά ενός χωριού κοντά στο Μαϊντουγκούρι, στη βορειοανατολική Νιγηρία.

Αρκετοί ένοπλοι μαχητές της Μπόκο Χαράμ εισέβαλαν σε χωριό 20 χιλιόμετρα από το Μαϊντουγκούρι, πρωτεύουσα της πολιτείας του Μπόρνο και άνοιξαν πυρ, σκοτώνοντας τέσσερις εμπόρους δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας αξιωματούχος των υπηρεσιών ασφαλείας.

Οι δράστες λεηλάτησαν καταστήματα τροφίμων και έκλεψαν βόδια πριν ξεφύγουν και χαθούν στη ζούγκλα, είπε ο αξιωματούχος, ο οποίος θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

«Ήταν φανερό ότι έψαχναν για τροφή για την ανασυγκρότηση των αποθεμάτων τους, επειδή δεν στόχευαν αποκλειστικά σε ανθρώπους όπως θα έκαναν κανονικά» πρόσθεσε ο αξιωματούχος.

Η επίθεση στο χωριό ήταν η έκτη μέσα σε έξι μήνες, σύμφωνα με μια τοπική μονάδα της πολιτοφυλακής. Επιθέσεις της Μπόκο Χαράμ δεν είχαν αναφερθεί για αρκετές ημέρες, εκτός από την έκρηξη σε σταθμό λεωφορείων όπου σκοτώθηκαν 10 άνθρωποι και η οποία αποδόθηκε σε ισλαμιστές.