ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Ματαιώσεις πτήσεων και χάος στις αερομεταφορές λόγω απεργίας

Γαλλία: Ματαιώσεις πτήσεων και χάος στις αερομεταφορές λόγω απεργίας

«Έμφραγμα» στις αερομεταφορές αναμένεται να προκαλέσει η απεργία των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας, με το 40% των πτήσεων να ακυρώνεται για αύριο (8/4).

«Προβλήματα αναμένονται στο σύνολο της επικράτειας», προειδοποίησε σε ένα δελτίο τύπου που εξέδωσε η γενική Διεύθυνση πολιτικής προστασίας.

Καθώς θα εφαρμοστεί το ελάχιστο όριο υπηρεσιών, οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας ενδέχεται να επιστρατευθούν για να διασφαλιστεί τουλάχιστον το 50% των πτήσεων. Προκειμένου να περιορίσει τα όποια προβλήματα, η DGAC ζητάει από τις εταιρείες να ακυρώσουν το 40% των πτήσεών τους για αύριο και «απευθύνει έκκληση στους επιβάτες να ενημερώνονται από την αεροπορική τους εταιρεία».

Το SNCTA, η μεγαλύτερη συνδικαλιστική ένωση (41%) των 4.000 ελεγκτών κυκλοφορίας κήρυξε στάσεις εργασίας από την 8η έως την 9η Απριλίου, από τη 16η έως και την 18η Απριλίου και από την 29η Απριλίου έως την 2η Μαΐου.

Οι συνδικαλιστές ζητούν να διεξαχθούν διαπραγματεύσεις, κυρίως σε ό,τι αφορά την οργάνωση της εργασίας τους και τη μείωση στα 59 έτη του νόμιμου ορίου συνταξιοδότησης των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ