ΚΟΣΜΟΣ

Ναυάγιο στη Μεσόγειο: Βαριές οι κατηγορίες κατά του καπετάνιου

Ναυάγιο στη Μεσόγειο: Βαριές οι κατηγορίες κατά του καπετάνιου

Κατηγορίες για ανθρωποκτονία και δουλεμπόριο θα αντιμετωπίσει ο Τυνήσιος καπετάνιος του πλοίου, το οποίο ναυάγησε ανοικτά της Λιβύης τα ξημερώματα της Κυριακής προκαλώντας το θάνατο τουλάχιστον 800 ανθρώπων, όπως ανακοίνωσαν οι ιταλικές αρχές.

Οι αρχές της Ιταλίας συνέλαβαν δύο επιζώντες του ναυαγίου της Κυριακής, δήλωσε την Τρίτη (21/04/2015) ο υπουργός Υποδομών Γκρατσιάνο Ντελρίο, μετά την άφιξη των διασωθέντων στο λιμάνι Κατάνια της Σικελίας.

Η ιταλική αστυνομία πήρε καταθέσεις από 27 επιζώντες του ναυαγίου μετά την άφιξή της στο έδαφος της χώρας με σκάφος του Λιμενικού Σώματος. Έως και 800 άνθρωποι πιστεύεται ότι έχασαν τη ζωή τους στο προχθεσινό ναυάγιο.

Ο Ντελρίο δήλωσε ότι ο Τζοβάνι Σάλβι, ο επικεφαλής της εισαγγελίας στην Κατάνια, ο οποίος διεξάγει έρευνα για ανθρωποκτονία μετά το ναυάγιο, διέταξε να συλληφθούν τα δύο πρόσωπα.

Σύμφωνα με στελέχη της εισαγγελίας, πρόκειται για έναν Τυνήσιο, που θεωρείται ο καπετάνιος του σκάφους και έναν Σύριο, ο οποίος εκτελούσε χρέη «υποπλοίαρχου».

«Ο εισαγγελέας Σάλβι διέταξε απόψε τις συλλήψεις δύο προσώπων που ενέχονται, αυτό δείχνει ότι η ιταλική δικαιοσύνη λειτουργεί», είπε ο Ντελρίο μιλώντας σε δημοσιογράφους στο λιμάνι.

Τα άτομα φέρεται να υπέδειξαν στις αρχές άλλοι επιζώντες από το ναυάγιο.