ΚΟΣΜΟΣ

Φόβοι για την υγεία του Πάπα Φραγκίσκου: «Προσευχηθείτε για μένα» (video)

Φόβοι για την υγεία του Πάπα Φραγκίσκου: «Προσευχηθείτε για μένα» (video)

Ανησυχία υπάρχει για την κατάσταση της υγείας του Πάπα Φραγκίσκου, ο οποίος απευθυνόμενος στο ποίμνιό του στην πόλη Όστια, αποκάλυψε ότι αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας.

Ο προκαθήμενος της Καθολικής Εκκλησίας, Πάπας Φραγκίσκος, επισκέφθηκε την ιταλική πόλη Όστια και μίλησε σε ηλικιωμένους και άτομα με ειδικές ανάγκες.

Ο Πάπας ζήτησε από τους πιστούς να προσευχηθούν για αυτόν, καθώς, όπως είπε, «είναι ηλικιωμένος και αντιμετωπίζει κάποια προβλήματα υγείας».

Ωστόσο διευκρίνισε ότι αυτά τα προβλήματα δεν είναι σοβαρά.

Πάντως οι δηλώσεις του Πάπα προκάλεσαν ανησυχία αφού ο ίδιος έχει δηλώσει παλιότερα ότι η παραμονή του στην θέση του προκαθήμενου της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας θα είναι σύντομη.

Κατά την ομιλία του στην Όστια, ο Πάπας Φραγκίσκος είπε συγκεκριμένα: «Ευχαριστώ τον Θεό που σε αυτή την κοινότητα οι ηλικιωμένοι και οι άρρωστοι έχουν φροντίδα. Όταν σε μια κοινότητα δεν υπάρχει φροντίδα γι' αυτούς τους ανθρώπους, τότε κάτι δεν πάει καλά με την κοινότητα. Σας ζητώ να προσευχηθείτε για μένα, είμαι ηλικιωμένος και λίγο άρρωστος, όμως δεν πρόκειται για κάτι πολύ σοβαρό».

Σχετικές ειδήσεις