ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Ιράν, Συρία, Ουκρανία στην ατζέντα της συνάντησης Πούτιν – Κέρι

Ρωσία: Ιράν, Συρία, Ουκρανία στην ατζέντα της συνάντησης Πούτιν – Κέρι

Διμερή και περιφερειακά θέματα, μεταξύ των οποίων αυτά του Ιράν, της Συρίας και της Ουκρανίας αναμένεται να συζητήσουν κατά την αυριανή συνάντηση, αύριο Τρίτη (12/5) στο Σότσι, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι.

«Το ταξίδι αυτό εντάσσεται στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης προσπάθειάς μας να διατηρήσουμε απευθείας γραμμές επικοινωνίας με την ηγεσία της Ρωσίας και να διασφαλίσουμε ότι οι απόψεις των ΗΠΑ εκφράζονται με σαφήνεια», αναφέρει η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Μαρί Χαρφ σε γραπτή ανακοίνωσή της.

Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη του Κέρι στην Ρωσία εδώ και δύο χρόνια. Πραγματοποιείται την ώρα που οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών βρίσκονται στο χειρότερο επίπεδό τους από το τέλος του Ψυχρού Πολέμου λόγω της κρίσης στην Ουκρανία, σχολιάζει το Γαλλικό Πρακτορείο.

Ο Κέρι θα συναντηθεί ταυτοχρόνως με τον Πούτιν και με τον υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ, προτού αναχωρήσει για την Τουρκία για να μετάσχει σε σύνοδο του ΝΑΤΟ, διευκρινίζει το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών στη σχετική ανακοίνωσή του.

Παράλληλα σχετικά με την κρίση στην Ουκρανία ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ δήλωσε σήμερα ότι οι αυτονομιστές και η Ρωσία ενίσχυσαν τις στρατιωτικές τους δυνατότητες στην ανατολική Ουκρανία, πράγμα που επιτρέπει «να εξαπολύσουν νέες επιθέσεις» βραχυπρόθεσμα.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Σχετικές ειδήσεις