ΚΟΣΜΟΣ

Ξένος Τύπος για το Eurogroup: Έπαινοι και πιέσεις

Ξένος Τύπος για το Eurogroup: Έπαινοι και πιέσεις

Στους επαίνους εκ μέρους των Ευρωπαίων αξιωματούχων στάθηκαν τα περισσότερα ξένα Μέσα ενημέρωσης, διευκρινίζοντας, πάντως, πως οι πιέσεις δεν έλειψαν.

«Ναι μεν, αλλά» επισημαίνει ο Guardian που σχολιάζει πως το Eurogroup καλωσορίζει την πρόοδο της Ελλάδας αλλά αξιώνει περισσότερη δράση.

To Spiegel, με τίτλο του διαδικτυακού του άρθρου «το Eurogroup αξιώνει επιτάχυνση από την Αθήνα», σχολιάζει πως «δεν υπήρξε συγκεκριμένο αποτέλεσμα παρά προτροπές και έπαινοι: Οι υπουργοί οικονομικών της Ευρωζώνης επιβεβαιώνουν την πρόοδο στο σχέδιο μεταρρυθμίσεων, ωστόσο, ασκούν και πίεση».

Spiegel

Η βρετανική Telegraph, στο διαδικτυακό άρθρο του τονίζει πως «οι Γερμανοί πιέζουν για δημοψήφισμα τη στιγμή που αποφεύχθηκε η αθέτηση πληρωμής στο ΔΝΤ».

Telegraph

Η Deutsche Welle σχολιάζει πως «το Eurogroup επαινεί την ελληνική πρόοδο», επισημαίνοντας πως «λίγο αφότου η Ελλάδα έδωσε εντολή πληρωμής της δόσης των 750 εκατομμυρίων ευρώ στο ΔΝΤ, οι αξιωματούχοι του Eurogroup καλωσόρισαν την προθυμία της Αθήνας να ολοκληρώσει τις συνομιλίες το συντομότερο δυνατόν».

Σχετικές ειδήσεις