ΚΟΣΜΟΣ

Λονδίνο – Τόκυο με ποδήλατο: Εγκατέλειψαν την άνεσή τους για ένα ταξίδι ζωής! (pics)

Λονδίνο – Τόκυο με ποδήλατο: Εγκατέλειψαν την άνεσή τους για ένα ταξίδι ζωής! (pics)

Η Κλερ και ο Αντρέ, ένα νεαρό ζευγάρι από το Λονδίνο, παράτησαν τη δουλειά τους στο Σίτι του Λονδίνου, το άνετο διαμέρισμά τους στο Γκρίνουιτς και την ησυχία μίας άνετης ζωής για να κάνουν ένα όνειρο ζωής πραγματικότητα.

Αποφάσισαν να ταξιδέψουν τα 22.000 που ενώνουν το Λονδίνο με το Τόκυο... κάνοντας πετάλι!

Ξεκίνησαν τον περασμένο Ιούνιο, πέρασαν από μεσαιωνικές μητροπόλεις της Ευρώπης, τις ερήμους του Ομάν και τα βουνά του Νεπάλ και επιμένουν πως, κόντρα στις δυσκολίες, η απόφασή τους τους δικαιώνει κάθε λεπτό.

xarths

Ήδη κλείνουν σχεδόν ένα χρόνο στο δρόμο. Έχοντας διανύσει πάνω από 14.000 χιλιόμετρα έφτασαν στη Μυανμάρ (πρώην Βιρμανία).

Ο προϋπολογισμός ενός τέτοιου ταξιδιού φαντάζει... ουτοπία για τον καθέναν, ωστόσο, όπως απέδειξε το ζευγάρι, όταν κάποιος είναι αποφασισμένος, όλα είναι εφικτά: Η Κλερ επιμένει να πιστεύει πως το προγραμματισμένο μπάτζετ τους - της τάξης των 12.000 λιρών - θα είναι αρκετό και για τους δυο τους για τους 18 μήνες συνολικής διάρκειας της μοναδικής περιπέτειάς τους.

Αντί να ξοδεύουν χρήματα σε ξενοδοχεία, η Κλερ κι ο Αντρέ κρατούν χαμηλά το κόστος του ταξιδιού, μένοντας σε αντίσκηνο – ή, εναλλακτικά, εναπόκεινται στην καλοσύνη των ξένων για προσωρινό κατάλυμα.

Σχετικές ειδήσεις