ΚΟΣΜΟΣ

Κάννες: Ενθουσίασε ο «Αστακός» του Γιώργου Λάνθιμου

Κάννες: Ενθουσίασε ο «Αστακός» του Γιώργου Λάνθιμου

Στη μάχη για το Χρυσό Φοίνικα ρίχτηκε η νέα ταινία του Γιώργου Λάνθιμου «ο Αστακός» (The Lobster) που προβλήθηκε στο διαγωνιστικό τμήμα του κινηματογραφικού Φεστιβάλ των Καννών και έτυχε ενθουσιώδους υποδοχής από τους δημοσιογράφους.

Η ταινία, ένα καυστικό, συνταρακτικό παραμύθι για τη μοναξιά και τον έρωτα, με διάσημους πρωταγωνιστές όπως τον Κόλιν Φάρελ και την Ρέιτσελ Βάις, έγινε δεκτή με χειροκροτήματα μετά την προβολή της. Η υπόθεσή της τοποθετείται σε ένα ακαθόριστο μέλλον όπου όλοι είναι υποχρεωτικό να ζευγαρώνουν. Οι μοναχικοί άνθρωποι συλλαμβάνονται και κλείνονται σε ένα ξενοδοχείο. Έχουν στη διάθεσή τους 45 ημέρες για να βρουν ταίρι - σε διαφορετική περίπτωση μεταμορφώνονται στο ζώο της επιλογής τους και αφήνονται ελεύθεροι στο δάσος.

Όμως ένας άνδρας (Κόλιν Φάρελ) αποφασίζει να δραπετεύσει και να ενταχθεί σε μια ομάδα εργένηδων ανταρτών επικεφαλής των οποίων είναι μια γυναίκα (Λεά Σεϊντού).

Ο "Αστακός", η πρώτη αγγλόφωνη ταινία του Λάνθιμου, γυρίστηκε στην Ιρλανδία. «Είναι πιο απλό να κάνεις μια ταινία στα αγγλικά και να έχεις στη διάθεσή σου λίγα περισσότερα μέσα απ' όσα είχα στην Ελλάδα», παραδέχτηκε ο σκηνοθέτης σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Όπως είπε ο Γιώργος Λάνθιμος, τον ενδιαφέρουν «οι ανθρώπινες σχέσεις» και, στη συγκεκριμένη περίπτωση, «η σχέση του ζευγαριού, η μοναχικότητα και όλοι οι κανόνες που ισχύουν γύρω από το θέμα αυτό στην κοινωνία μας». «Νομίζω ότι το κύριο θέμα της ταινίας είναι ο έρωτας. Υπάρχει αλήθεια η αληθινή αγάπη και πώς θα τη βρεις;... Όλα γυρνούν γύρω από αυτό», συνέχισε.

«Πρέπει να πω ότι είναι μια ταινία πολύ, πολύ ρομαντική, με κεφαλαίο το Ρο, κάπως σαν τις παλιές ταινίες», είπε από την πλευρά της η πρωταγωνίστρια Ρέιτσελ Βάις.

Σχετικές ειδήσεις