ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Τραυματισμός 11 αστυνομικών σε συγκρούσεις με διαδηλωτές

Τουρκία: Τραυματισμός 11 αστυνομικών σε συγκρούσεις με διαδηλωτές

Έντεκα αστυνομικοί τραυματίστηκαν στη νοτιοανατολική Τουρκία σε συγκρούσεις με ισλαμιστές διαδηλωτές που διαμαρτύρονταν για την καταδίκη σε θάνατο του πρώην προέδρου της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μόρσι.

Οι διαδηλωτές είχαν συγκεντρωθεί την Παρασκευή, μετά την προσευχή, έξω από ένα τζαμί στην επαρχία του Ντιγιάρμπακιρ και φώναζαν "Αλλάχ Ακμπάρ" ("Ο Θεός είναι μεγάλος"), ανέφερε ένας φωτορεπόρτερ του Γαλλικού Πρακτορείου.

Αστυνομικοί προσπάθησαν να διαλύσουν τη συγκέντρωση χρησιμοποιώντας δακρυγόνα και νερό υπό πίεση, όταν οι διαδηλωτές αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν πορεία προς την κεντρική πλατεία της πόλης Ντιγιάρμπακιρ.

Οι διαδηλωτές, μεταξύ των οποίων ήταν μέλη της κουρδικής ισλαμιστικής ομάδας Huda-Par αλλά και μέλη μη κυβερνητικών οργανώσεων, απάντησαν εκτοξεύοντας πέτρες στους αστυνομικούς.

Από το γραφείο του κυβερνήτη του Ντιγιάρμπακιρ έγινε γνωστό σήμερα ότι τουλάχιστον 11 αστυνομικοί τραυματίστηκαν στις συγκρούσεις αυτές από τις οποίες προκλήθηκαν "σημαντικές ζημιές στην πόλη". Είκοσι διαδηλωτές συνελήφθησαν.