ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Πρώτη μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση για τη Χίλαρι Κλίντον

ΗΠΑ: Πρώτη μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση για τη Χίλαρι Κλίντον

Την πρώτη της μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση θα πραγματοποιήσει σήμερα (13/06) η επικρατέστερη υποψήφια για το προεδρικό χρίσμα των Δημοκρατικών, Χίλαρι Κλίντον και όπως σχολιάζει το Reuters, προτίθεται να εμφανιστεί ως υπέρμαχος των δικαιωμάτων του καθημερινού πολίτη και να καταστήσει σαφή τον λόγο για τον οποίο θα ήθελε να εκλεγεί πρόεδρος των ΗΠΑ.

Επιθυμώντας να γίνει η πρώτη γυναίκα πρόεδρος των ΗΠΑ, η Κλίντον θα «διαφημίσει» το έργο της για την προάσπιση των δικαιωμάτων των γυναικών και θα αναφερθεί στη δύσκολη ανατροφή της μητέρας της στην ομιλία της μπροστά σε χιλιάδες υποστηρικτές της, στο νησί Ρούσβελτ της Νέας Υόρκης.

Η πρώην Πρώτη Κυρία αναμένεται επίσης να περιγράψει τις θέσεις της σε οικονομικά ζητήματα, όπως στο χώρο του εμπορίου, αλλά και στη μεταρρύθμιση στην Γουόλ Στριτ.

Η σημερινή συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί σε εξωτερικό χώρο σηματοδοτεί μία αλλαγή πλεύσης της Κλίντον, η οποία μέχρι τώρα βάσιζε την εκστρατεία της σε μικρές εκδηλώσεις με επιλεγμένους συμμετέχοντες στις πολιτείες που ψηφίζουν πρώτες στις εκλογές, όπως η Αϊόβα.

Τώρα επιδιώκει να απευθυνθεί σε μεγαλύτερο κοινό και να διαψεύσει τους επικριτές της που την θεωρούν μέλος της πολιτικής ελίτ και εκτός επαφής με τους παραδοσιακούς ψηφοφόρους.

Η Κλίντον θα πει σήμερα ότι ο απλός Αμερικανός με τη σκληρή εργασία του οποίου η χώρα κατάφερε να βγει από την ύφεση θα πρέπει να ανταμειφθεί καθώς η οικονομία ενισχύεται, σύμφωνα με το επιτελείο της.

«Ο κόσμος θα δει ότι θα παρουσιάσει ένα προοδευτικό πρόγραμμα για την Αμερική», δήλωσε σε συνέντευξή της στο Politico η Τζένιφερ Παλμιέρι, διευθύντρια επικοινωνίας της εκστρατείας της Κλίντον.

Από την πλευρά του, ο μάνατζερ της εκστρατείας της, Ρόμπι Μουκ, απέρριψε τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις που δείχνουν ότι η πλειοψηφία των ψηφοφόρων την θεωρεί αναξιόπιστη.

Η Κλίντον, η οποία επιθυμεί να καλλιεργήσει ένα προφίλ που δεν θα επικεντρώνεται κυρίως στη ζωή της στην Ουάσινγκτον, θα μιλήσει για τα μαθήματα που έχει διδαχτεί από την μητέρα της Ντόροθι Ρόνταμ, η οποία εγκαταλείφθηκε ως παιδί αλλά μεγάλωσε χωρίς πικρίες.

Στην ομιλία της ενδεχομένως να γίνει αναφορά στο αν θα μετακινηθεί αριστερά σε οικονομικά ζητήματα για να αντιμετωπίσει τους Δημοκρατικούς αντιπάλους της στις προκριματικές, γερουσιαστή Μπέρνι Σάντερς και πρώην κυβερνήτη του Μέριλαντ Μάρτιν Ο' Μάλεϊ.

Παρότι εκείνη προηγείται αρκετά και των δύο στις δημοσκοπήσεις, ο Σάντερς δείχνει να κερδίζει έδαφος στην Αϊόβα.

Το εμπόριο είναι ένα ακανθώδες ζήτημα για τους Δημοκρατικούς-- μέλη του κόμματος του προέδρου Ομπάμα επαναστάτησαν στη χθεσινή σχετική ψηφοφορία στη Βουλή των Αντιπροσώπων καταφέρνοντας πλήγμα στον στόχο του να υπογραφεί συμφωνία ενίσχυσης των δεσμών με την Ασία.

Ρoή Ειδήσεων