ΚΟΣΜΟΣ

Δημοψήφισμα 2015: Οι Γάλλοι κρίνουν σε ποσοστό 65% ότι το δημοψήφισμα στην Ελλάδα είναι κάτι καλό

Δημοψήφισμα 2015: Οι Γάλλοι κρίνουν σε ποσοστό 65% ότι το δημοψήφισμα στην Ελλάδα είναι κάτι καλό

Οι Γάλλοι δηλώνουν σε ποσοστό 65% ότι δεν αντιτίθενται στο δημοψήφισμα που διεξάγεται στην Ελλάδα και κρίνουν μάλιστα ότι είναι κάτι καλό, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Odoxa όσον αφορά την ελληνική κρίση, η οποία έγινε για λογαριασμό της εκπομπής CQFD του iTele.

Την άποψη αυτή συμμερίζονται εξάλλου τόσο οι υποστηρικτές της δεξιάς όσο και της αριστεράς, οι οποίοι εγκρίνουν την πρωτοβουλία αυτή σε ποσοστά 66% και 62% αντίστοιχα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης αυτής, τα οποία δημοσίευσε η Journal du Dimanche.

Οι ερωτηθέντες δηλώνουν εξάλλου σε ποσοστό 75% ότι δεν συμμερίζονται την άποψη του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ ότι δεν έχουν τίποτε να φοβηθούν από το δημοψήφισμα αυτό. Από τους υποστηρικτές της αριστεράς, το 57% σκέφτεται διαφορετικά από τον πρόεδρο, ενώ από τους υποστηρικτές της δεξιάς το 87%.

Εξάλλου σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση, το 58% των Γάλλων εκτιμά ότι οι Έλληνες ευθύνονται κυρίως για την κρίση που αντιμετωπίζουν, ενώ το 41% κρίνει ότι οι πιστωτές της Ελλάδας είναι οι υπεύθυνοι για την κρίση.
Την ευθύνη καταλογίζουν στους πιστωτές με μικρή διαφορά οι υποστηρικτές της αριστεράς (50% έναντι 48%), ενώ η πλειονότητα των υποστηρικτών της δεξιάς αποδίδει τις ευθύνες στον ελληνικό λαό.