ΚΟΣΜΟΣ

Στις Βρυξέλλες ο Ούγγρος πρωθυπουργός σε έκτακτη σύσκεψη για το μεταναστευτικό

Στις Βρυξέλλες ο Ούγγρος πρωθυπουργός σε έκτακτη σύσκεψη για το μεταναστευτικό

Την ίδια ώρα που 2.000 άνθρωποι είναι εγκλωβισμένοι στο σταθμό της Βουδαπέστης ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν μεταβαίνει στις Βρυξέλλες για έκτακτη συνάντηση με τους ευρωπαίους ηγέτες προκειμένου να συζητηθεί το μεταναστευτικό.Η Ε.Ε. δεν έχει καταλήξει προς το παρόν σε ένα σχέδιο δράσης για να αντιμετωπιστεί το ολοένα ογκούμενο μεταναστευτικό κύμα και η Ουγγαρία ως ενδιάμεσος προορισμός έχει αυτή τη στιγμή χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες που θέλουν να φύγουν από τη χώρα αλλά δεν έχουν τρόπο.

Από την Τρίτη, τα τρένα δεν επιβιβάζουν μετανάστες και στο σταθμό της Βουδαπέστης έχουν κατασκηνώσει χιλιάδες άνθρωποι περιμένοντας να τους επιτραπεί να ταξιδέψουν προς την Αυστρία και τη Γερμανία.

Γερμανία, Ιταλία και Γαλλία δηλώνουν πως πρέπει να γίνει κατανομή των προσφύγων τασσόμενες υπέρ του συστήματος ποσόστωσης που είχε προτείνει στις αρχές του χρόνου ο Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ.

Εν τω μεταξύ, πορείες έγιναν χθες σε συμπαράσταση των εγκλωβισμένων στο σιδηροδρομικό σταθμό την ίδια στιγμή που στη Νότια Ουγγαρία νεοφασιστικές οργανώσεις επιτέθηκαν σε πρόσφυγες που διέσχιζαν τη χώρα πεζή.
Η ουγγρική κυβέρνηση έχει επικρίνει την πολιτική της Ε.Ε. σχετικά με το μεταναστευτικό θεωρώντας πως είναι εξαιρετικά χαλαρή με το θέμα και κανείς δεν αναμένει οι σημερινές συνομιλίες να καταλήξουν σε μια κοινή θέση.

Σχετικές ειδήσεις