ΚΟΣΜΟΣ

Ινδία: Αναζητούν ύποπτο για το μακελειό

Ινδία: Αναζητούν ύποπτο για το μακελειό

Η αστυνομία αναζητεί σήμερα τον ιδιοκτήτη των εκρηκτικών που είχαν αποθηκευτεί παράνομα και πυροδοτήθηκαν κατά λάθος στην πόλη Πέτλαουαντ στο κρατίδιο Μάντια Πράντες της κεντρικής Ινδίας, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 88 άνθρωποι.

Ο Ραζέντρα Κάσουα κατηγορείται ότι είχε αποθηκεύσει παρανόμως εκρηκτικά κοντά σε ένα εστιατόριο σε μια πολυσύχναστη περιοχή της πόλης, δήλωσε ο Σάντζαϊ Ντάμπεϊ επιθεωρητής της αστυνομίας της πόλης.

«Έχει διαφύγει. Ένας από τους συνεργούς του έχει ήδη συλληφθεί», εξήγησε ο Ντάμπεϊ.

Αρχικά η αστυνομία πίστευε ότι το δυστύχημα προκλήθηκε από την έκρηξη μιας φιάλης υγραερίου στο εστιατόριο, η οποία πυροδότησε μια δεύτερη, σε έναν γειτονικό χώρο όπου φυλάσσονταν παρανόμως δυναμίτης, άλλες εκρηκτικές ύλες και πυροκροτητές που χρησιμοποιούνται σε εξορύξεις. Όμως πλέον έχει καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η έκρηξη προκλήθηκε από την αποθήκη όπου ήταν τοποθετημένα εκρηκτικά και χημικά.

Ο Κάσουα είχε άδεια για τα εκρηκτικά, όμως το γεγονός ότι τα είχε αποθηκεύσει σε έναν χώρο που βρίσκεται τόσο κοντά σε ένα εστιατόριο, σε μια πυκνοκατοικημένη περιοχή της πόλης ήταν παράνομο, εξήγησε η Σίμα Αλάβα υψηλόβαθμη αξιωματούχος της αστυνομίας.

Τουλάχιστον 88 άνθρωποι σκοτώθηκαν από τις εκρήξεις καθώς το πολυώροφο εστιατόριο αλλά και γειτονικά κτίρια κατέρρευσαν, με αποτέλεσμα συντρίμμια να εκσφενδονιστούν στον δρόμο την ώρα της πρωινής κίνησης.

Εικόνες από τηλεοπτικά δίκτυα έδειχναν πτώματα σπαρμένα στο έδαφος ανάμεσα σε κατεστραμμένες μοτοσυκλέτες και κομμάτια τσιμέντου. Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι έχει ανασύρει όλα τα πτώματα από το σημείο του δυστυχήματος.
Επίσης περισσότεροι από 100 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, οι περίοικοι είχαν παραπονεθεί για την ύπαρξη των εκρηκτικών, όμως οι αρχές δεν είχαν δράσει.

Η κυβέρνηση του κρατιδίου ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιηθεί εκτενής έρευνα για το θέμα.

Σχετικές ειδήσεις