ΚΟΣΜΟΣ

Χαμάς: «Δεν θα απελευθερώσουμε τον Σαλίτ

Χαμάς: «Δεν θα απελευθερώσουμε τον Σαλίτ
Αρνείται να απελευθερώσει τον γαλλο-ισραηλινό στρατιώτη, Γκιλάντ Σαλίτ η οργάνωση της Χαμάς, πριν το Ισραήλ απελευθερώσει τους παλαιστίνιους κρατούμενους...

Αρνείται να απελευθερώσει τον γαλλο-ισραηλινό στρατιώτη, Γκιλάντ Σαλίτ η οργάνωση της Χαμάς, πριν το Ισραήλ απελευθερώσει τους παλαιστίνιους κρατούμενους που έχει φυλακίσει…

Οι διαπραγματεύσεις για την απελευθέρωσή του συνεχίζονται, ωστόσο η Χαμάς φαίνεται πως είναι πολύ σκληρή διαπραγματευτής.

Ο 24χρονος Σαλίτ κρατείται στη λωρίδα της Γάζας από το 2006 και τα μόνα αποδεικτικά στοιχεία πως βρίσκεται εν ζωή είναι τρεις επιστολές του και ένα βίντεο. Σήμερα η Χαμάς έδωσε στους δημοσιογράφους ένα βίντεο που δείχνει δύο ισραηλινούς στρατιώτες- τον Σαλίτ και τον πιλότο Ρον Αραντ- ο οποίος αγνοείται στον Λίβανο εδώ και 20 χρόνια. Μάλιστα, η Χαμάς τόνισε πως για να απελευθερωθεί ο γαλλο-ισραηλινός στρατιώτης, θα πρέπει πρώτα να απελευθερωθούν 1000 παλαιστίνιοι κρατούμενοι από το Ισραήλ.

Οι διαπραγματεύσεις συναντούν εμπόδιο στο θέμα της απελευθέρωσης πολλών ενόπλων που εκτίουν πολυετείς ποινές κάθειρξης, τους οποίους το Ισραήλ κατηγορεί για ορισμένες από τις σφοδρότερες επιθέσεις εις βάρος του.

Να σημειωθεί πως τον τελευταίο καιρό, ο πρόεδρος των Η.Π.Α., Μπαράκ Ομπάμα, κάνει προσπάθειες ώστε να μεταπείσει τον Νετανιάχου να απελευθερώσει τους παλαιστίνιους κρατούμενους, ωστόσο ο πρόεδρος του Ισραήλ φέρεται να είναι αμετάκλητος στην απόφασή του.