ΚΟΣΜΟΣ

Και η ιταλική αεροπορία κατά του ΙΚ στο Ιράκ – Έκκληση για ενισχύσεις από Ρωσία

Και η ιταλική αεροπορία κατά του ΙΚ στο Ιράκ – Έκκληση για ενισχύσεις από Ρωσία

Η Πολεμική Αεροπορία της Ιταλίας μπαίνει δυναμικά στη μάχη κατά του ΙΚ, την ώρα που η Ρωσία απευθύνει έκκληση στις άλλες χώρες να πάρουν μέρος στον πόλεμο κατά των τζιχαντιστών.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας έχει προσκαλέσει ξένους στρατιωτικούς αξιωματούχους στη Μόσχα για να συντονίσουν το έργο για την καταπολέμηση των μαχητών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στη Συρία, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Ανατόλι Αντόνοφ, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Ο Αντόνοφ φέρεται επίσης να δήλωσε πως τα μέλη τού υπό την ηγεσία των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής συνασπισμού που πραγματοποιούν αεροπορικές επιδρομές στη Συρία θα μπορούσαν να δίνουν στη Ρωσία πληροφορίες των μυστικών υπηρεσιών για τις θέσεις των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους.

Η Ιταλία στη μάχη κατά του Ισλαμικού Κράτους

Η Πολεμική Αεροπορία της Ιταλίας «θα πάρει μέρος στις αποστολές βομβαρδισμού της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) στο Ιράκ», σύμφωνα με δημοσίευμα της ιταλικής εφημερίδας Κοριέρε Ντέλα Σέρα.

Η ιταλική εφημερίδα προσθέτει ότι τα ιταλικά μαχητικά θα επιχειρούν «σε περιοχές του Ιράκ που θα επιλεγούν σε συμφωνία με το αμερικανικό στρατηγείο».

Τα αεροσκάφη Tornado της ιταλικής ΠΑ, προσθέτει η Κοριέρε ντέλα Σέρα, τα οποία μέχρι τώρα είχαν μόνον ρόλο υποστήριξης, θα πλήττουν απευθείας στόχους που θα εντοπίζονται.

Η εφημερίδα του Μιλάνου προσθέτει ότι υπάρχει μια βασική διαφορά ανάμεσα στο Ιράκ και στην Συρία, από την στιγμή που η κυβέρνηση του Ιράκ ζήτησε από την Ιταλία να παρέμβει και με βομβαρδισμούς, ενώ « η κυβέρνηση της Συρίας, όσο και αν μπορεί σε κάποιους αυτό να μην αρέσει, έχει απευθύνει το σχετικό αίτημα μόνον στην Ρωσία».

«Πρόκειται μόνον για μια δυνατότητα η οποία πρέπει να αξιολογηθεί μαζί με τους συμμάχους, δεν είναι ειλημμένη απόφαση, η οποία , σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να περάσει από την έγκριση του κοινοβουλίου της Ρώμης» σχολίασε το ιταλικό υπουργείο άμυνας.

Σχετικές ειδήσεις