ΚΟΣΜΟΣ

Κάλεσμα των τζιχαντιστών για επίθεση στη Ρωσία

Κάλεσμα των τζιχαντιστών για επίθεση στη Ρωσία

«Καλώ τους μουτζαχεντίν του Καυκάσου να υποστηρίξουν με όλες τους τις δυνάμεις τον λαό της Συρίας. Εάν ο ρωσικός στρατός σκοτώνει τον λαό μας, σκοτώστε τον λαό τους, εάν σκοτώνει τους στρατιώτες μας, σκοτώστες τους δικούς του. Οφθαλμόν αντί οφθαλμού».

Με αυτό το μήνυμα ο Αμπού Μοχάμαντ αλ-Τζολάνι από το μέτωπο Αλ Νόσρα κάλεσε τους τζιχαντιστές του Καυκάσου να επιτεθούν στη Ρωσία.

Tο παρακλάδι της αλ Κάιντα στη Συρία κάλεσε τους τζιχαντιστές να εξαπολύσουν δολοφονικές επιθέσεις στη Ρωσία η πολεμική αεροπορία της οποίας διεξάγει τα τελευταία εικοσιτετράωρα σφοδρούς βομβαρδισμούς εναντίον των ανταρτών, μετά την έναρξη των επιχειρήσεών της στη χώρα αυτή.

Επιπλέον επικήρυξε με το ποσό των 3 εκατομμυρίων ευρώ τον πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ.

Στο ηχογραφημένο μήνυμα που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα, ο ηγέτης του Μετώπου αλ Νόσρα, ο Αμπού Μοχάμαντ αλ Τζολάνι, προέβλεψε επίσης ότι οι ρωσικές δυνάμεις θα ηττηθούν στη Συρία.

«Ο πόλεμος στη Συρία θα κάνει τους Ρώσους να ξεχάσουν τις φρικαλεότητες που υπέστησαν στο Αφγανιστάν. Θα τους διαλύσουμε, Θεού θέλοντος, στο κατώφλι της Συρίας», σημειώνει, προσθέτοντας:

«Καλώ τους μουτζαχεντίν (ισλαμιστές μαχητές) του Καυκάσου να στηρίξουν όσο περισσότερο μπορούν το λαό της Συρίας. Εάν ο ρωσικός στρατός σκοτώσει τους πολίτες μας, εσείς να σκοτώσετε τους πολίτες (της Ρωσίας), εάν η Ρωσία σκοτώσει τους στρατιώτες μας, εσείς να σκοτώσετε τους δικούς τους. Οφθαλμός αντί οφθαλμού».

Ο επικεφαλής του Μετώπου αλ Νόσρα κάλεσε ακόμα τους αντάρτες να επιτεθούν εναντίον των χωριών αλαουιτών, της θρησκευτικής μειονότητας στην οποία ανήκει ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ και προσέφερε το ποσό των 3 εκατομμυρίων ευρώ σε όποιον σκοτώσει τον πρόεδρο της Συρίας, αλλά και 2 εκατομμύρια ευρώ σε όποιον δολοφονήσει τον ηγέτη της Χεζμπολάχ Χάσαν Νασράλα, οι μαχητές της οποίας πολεμούν στο πλευρό των συριακών δυνάμεων.

«Για πόσον ακόμα καιρό το αίμα των μουσουλμάνων θα ρέει για έναν άνδρα που λατρεύει την εξουσία του; Για πόσο καιρό οι μουσουλμάνοι θα πρέπει να περιμένουν για να ανακτήσουν τα δικαιώματά τους;» διερωτήθηκε ο επικεφαλής της τζιχαντιστικής οργάνωσης.

Ο αλ Τζουλάνι διευκρίνισε τέλος ότι το ποσό της επικήρυξης θα καταβληθεί ακόμα και στην περίπτωση που τον Άσαντ σκοτώσει κάποιος συγγενής του, διαβεβαιώνοντας ότι το Αλ Νόσρα θα προστατεύσει το φονιά και την οικογένειά του.