ΚΟΣΜΟΣ

«Βόμβα» Πούτιν: Χώρες της G20 χρηματοδοτούν τους τζιχαντιστές!

«Βόμβα» Πούτιν: Χώρες της G20 χρηματοδοτούν τους τζιχαντιστές!

Από 40 χώρες, ανάμεσά τους και κάποιες της G20, χρηματοδοτείται το Ισλαμικό Κράτος, σύμφωνα με καταγγελία του Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος μεταξύ άλλων υποστήριξε πως οι επιθέσεις της Παρασκευής που συγκλόνισαν το Παρίσι αποδεικνύουν ότι η Ρωσία είχε «δίκιο» όταν καλούσε να συγκροτηθεί ένας διεθνής συνασπισμός κατά της τρομοκρατίας.

Μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου του G20 στην Αττάλεια της Τουρκίας, ο Ρώσος πρόεδρος, αναφερόμενος στους τζιχαντιστές, επικαλέστηκε πληροφορίες των μυστικών υπηρεσιών της χώρας του, βάσει των οποίων, χώρες-υπερδυνάμεις χρηματοδοτούν τους ακραίους ισλαμιστές, εστιάζοντας παράλληλα στην ανάγκη να τερματιστεί το παράνομο εμπόριο πετρελαίου από το οποίο το Ισλαμικό Κράτος αποκομίζει τεράστια έσοδα.

Παράλληλα, ο Πούτιν προέτρεψε τη Γαλλία να αναθεωρήσει τη θέση της σχετικά με την ανάγκη να αποχωρήσει άμεσα από την εξουσία ο πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ.

«Είναι επιτακτικό να συγκροτήσουμε ένα διεθνή συνασπισμό κατά της τρομοκρατίας. Μίλησα σχετικά με αυτό κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του ΟΗΕ με την ευκαιρία της 70ής επετείου του. Μίλησα ακριβώς για αυτό και τα τραγικά γεγονότα που ακολούθησαν επιβεβαίωσαν ότι είχαμε δίκιο» προσέθεσε.

Αφού δήλωσε δε πως «Η Γαλλία ανήκει στις χώρες που έχουν υιοθετήσει μια πολύ σκληρή θέση αναφορικά με την τύχη του προέδρου αλ Άσαντ προσωπικά. Ακούμε όλη την ώρα από τους φίλους μας τους Γάλλους ότι η διευθέτηση του ζητήματος της αποχώρησης του προέδρου Άσαντ πρέπει να είναι βασική προϋπόθεση για να υπάρξουν πολιτικές αλλαγές», αναρωτήθηκε: «Ωστόσο, άραγε αυτό θα προστατεύσει το Παρίσι από μια τρομοκρατική επίθεση; Όχι».

«Μου φαίνεται ότι δεν πρέπει να προτάσσουμε θέματα που από τη φύση τους είναι δευτερεύουσας σημασίας. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουμε, είναι να ενώσουμε τις δυνάμεις μας στη μάχη εναντίον της τρομοκρατίας και τις τρομοκρατικές οργανώσεις. Και ακριβώς σε αυτή τη βάση πρέπει να συνάψουμε μια συμφωνία σχετικά με μια πολιτική μεταρρύθμιση» υπογράμμισε ακολούθως.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας υποστήριξε επιπλέον ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να προσφέρει στήριξη στη συριακή αντιπολίτευση εξαπολύοντας βομβαρδισμούς εναντίον του Ισλαμικού Κράτους.

«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι βρισκόμαστε σε επαφή με… τη συριακή αντιπολίτευση στο πεδίο η οποία μας ζήτησε να διεξάγουμε αεροπορικές επιδρομές», κατέληξε ο Πούτιν στο περιθώριο της Συνόδου της G20.

Πούτιν και Ολάντ πιθανόν θα συναντηθούν πριν από τη σύνοδο του Παρισιού για το κλίμα

Τέλος, ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν και ο ομόλογός του της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ πιθανόν να συναντηθούν πριν από τη σύνοδο του Παρισιού για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής στα τέλη του Νοεμβρίου, αποκάλυψε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Tass.

Σχετικές ειδήσεις