Επιθέσεις εναντίον Τούρκων στρατιωτών

Δύο Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν σήμερα από τα πυρά αγνώστων την ώρα που έφευγαν από το σπίτι τους στην πόλη Γιουκσέκοβα της νοτιοανατολικής Τουρκίας...

Δύο Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν σήμερα από τα πυρά αγνώστων την ώρα που έφευγαν από το σπίτι τους στην πόλη Γιουκσέκοβα της νοτιοανατολικής Τουρκίας, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

Οι επιθέσεις σημειώθηκαν στην επαρχία Χακάρι, στα σύνορα του Ιράν με το Ιράκ, που βρίσκεται στο επίκεντρο των συγκρούσεων ανάμεσα στις κυβερνητικές δυνάμεις και τα μέλη του κουρδικού αυτονομιστικού κόμματος ΡΚΚ.


Περισσότεροι από 40.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί από το 1984 που ξεκίνησε η ένοπλη δράση του ΡΚΚ.

Την ίδια ώρα, έκρηξη σημειώθηκε σήμερα σε κεντρικό δρόμο της πρωτεύουσας Αγκυρας την ώρα που περνούσε από το σημείο εκείνο στρατιωτικό όχημα, μετέδωσε το Ανατολή.


Όπως μεταδίδει το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων, από την έκρηξη που σημειώθηκε σε δρόμο υψηλής κυκλοφορίας με κρατικά και στρατιωτικά γραφεία, δεν υπήρξαν τραυματίες.


Ο τηλεοπτικός σταθμός NTV ανέφερε πως η έκρηξη πιθανότατα προκλήθηκε από μικρή βόμβα σχεδιασμένη να προκαλέσει μεγάλο θόρυβο αλλά ελάχιστη ζημιά.