ΚΟΣΜΟΣ

Θρίλερ με απελαθέντες μετανάστες από την Ελλάδα στο Ισλαμαμπάντ!

Θρίλερ με απελαθέντες μετανάστες από την Ελλάδα στο Ισλαμαμπάντ!

Οι αρχές του Πακιστάν αρνούνται να επιτρέψουν την αποβίβαση από το αεροπλάνο 30 μεταναστών που απελάθηκαν από τη χώρα μας!

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών του Πακιστάν, οι αρχές αρνούνται να επιστρέψουν την αποβίβαση των 30 μεταναστών που έχουν απελαθεί από την χώρα μας.

«Κατόπιν εντολής του υπουργού Εσωτερικών, η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ερευνών δεν επέτρεψε σε αυτούς τους παράνομα απελαθέντες και στο πλήρωμα να αποβιβασθούν από το αεροσκάφος», αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών.

Σύμφωνα με τις αρχές του Πακιστάν οι 30 μετανάστες που βρίσκονται μέσα στο αεροσκάφος στο αεροδρόμιο του Ισλαμαμπάντ και οι οποίοι έφτασαν με πτήση τσάρτερ από την Ελλάδα: «Είναι μη επιβεβαιωμένοι απελαθέντες».

Μέχρι στιγμής, η αποστολή της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Πακιστάν δεν έχει σχολιάσει –τουλάχιστον επίσημα- το συμβάν.

Πάντως να θυμίσουμε πως αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Ένωσης δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι το Ισλαμαμπάντ θα εφαρμόσει τη συμφωνία για τον επαναπατρισμό πακιστανών πολιτών από την Ευρώπη, λίγες ημέρες αφού ο υπουργός Εσωτερικών Νισάρ Αλί Χαν είχε υποστηρίξει πως το Ισλαμαμπάντ διακόπτει την ισχύ της συμφωνίας σύμφωνα με την οποία χιλιάδες άνθρωποι επαναπατρίζονται κάθε χρόνο.

Όπως προκύπτει από στοιχεία της ΕΕ, κάθε χρόνο ταξιδεύουν νόμιμα στην Ευρώπη για αναζήτηση εργασίας, περί τους 50.000 Πακιστανούς. Ωστόσο, το 2014 καταγράφηκαν 21.000 Πακιστανοί χωρίς άδεια παραμονής οι οποίοι κρίθηκαν πως έπρεπε να επαναπατρισθούν.

Ωστόσο, από την πλευρά του το Πακιστάν θεωρεί –σύμφωνα με δήλωση του υπουργού Εσωτερικών- πως: «Παρά τη διευθέτηση όλων των θεμάτων με τον Ευρωπαίο Επίτροπο, οι νόμοι του Πακιστάν παραβιάσθηκαν, πράγμα που δεν μπορεί να επιτραπεί».

Σύμφωνα με νεώτερες πληροφορίες,


Σύμφωνα με νεώτερες πληροφορίες, εν τέλει το αεροσκάφος απογειώθηκε από το αεροδρόμιο του Ισλαμαμπάντ. Οι Πακιστανικές αρχές επέτρεψαν την αποβίβαση μόνον μερικών επιβατών τους οποίους και έκριναν ως «νομίμως απελαθέντες».

Σχετικές ειδήσεις