Διαπραγματεύσεις για βελτίωση των σχέσεων

Με στόχο να αποφύγουν την περαιτέρω επιδείνωση των μεταξύ τους σχέσεων Ισραήλ και Τουρκία συνεχίζουν τις επαφές, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος του ισραηλινού...

Με στόχο να αποφύγουν την περαιτέρω επιδείνωση των μεταξύ τους σχέσεων Ισραήλ και Τουρκία συνεχίζουν τις επαφές, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος του ισραηλινού υπουργείου Εξωτερικών.

Οι επαφές εντατικοποιούνται για να επιλυθεί η κρίση και να γυρίσουμε σελίδα, τόνισε ο Ιγκάλ Παλμόρ.

Την ίδια ώρα τα μέσα ενημέρωσης του Ισραήλ αναφέρουν ότι σήμερα προβλέπονται στη Νέα Υόρκη συνομιλίες ανάμεσα στον Ισραηλινό υπουργό Στρατηγικών Υποθέσεων Μοσέ Γιααλόν και ανώτατους Τούρκους αξιωματούχους.

Σύμφωνα με τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, Ισραήλ και Τουρκία προσπαθούν να αμβλύνουν τις διαφορές τους, πριν τη δημοσιοποίηση έκθεσης της επιτροπής του ΟΗΕ που ερευνά την ισραηλινή επίθεση, σε διεθνή ύδατα, τον περασμένο Μάιο εναντίον του τουρκικού πλοίου Mavi Marmara, το οποίο προσπάθησε να σπάσει τον αποκλεισμό της Λωρίδας της Γάζας.

Σύμφωνα πάντα με τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, τα συμπεράσματα της έκθεσης του ΟΗΕ μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα και για τις δύο χώρες, οι οποίες έχουν συμφέρον να βρεθεί μια συμβιβαστική λύση πριν τη δημοσιοποίηση της έκθεσης ώστε να μην βαθύνει η κρίση.

Τούρκος διπλωμάτης δήλωσε πρόσφατα πως το Ισραήλ και η Τουρκία προσπαθούν να γυρίσουν σελίδα στις σχέσεις τους μετά το αιματηρό επεισόδιο με το Mavi Marmara.