ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία και Ταϊλάνδη οι επόμενοι στόχοι των τζιχαντιστών

Βρετανία και Ταϊλάνδη οι επόμενοι στόχοι των τζιχαντιστών

Οι Αρχές της Ταϊλάνδης παραδέχονται την ύπαρξη σήματος από τη Ρωσία, με βάση το οποίο επισημαίνεται κίνδυνος επιθέσεων από το Ισλαμικό Κράτος τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά - Και η Βρετανία στο στόχαστρο των τζιχαντιστών.

Είναι η περίοδος που η Ταϊλάνδη δέχεται εκατομμύρια τουρίστες απ’ όλο τον κόσμο, ανάμεσά τους και πολλούς Ρώσους.

«Επί του παρόντος δεν πρόκειται παρά για μια ανταλλαγή πληροφοριών οι οποίες διαβιβάστηκαν από τη ρωσική ομοσπονδιακή υπηρεσία ασφαλείας FSB (πρώην-KGB) και αυτές ελέγχονται», υποστήριξε ο εκπρόσωπος αστυνομίας Σονγκπόλ Ουατανασάι κατά την διάρκειας συνέντευξης τύπου στη Μπανγκόκ.

Το έγγραφο της Ρωσικής πλευράς με τις ενδείξεις «απόρρητο» και «επείγον», έχει ημερομηνία 27 Νοεμβρίου 2015.

Στο στόχαστρο φαίνεται να βρίσκεται το Πουκέτ, αλλά και η Πατάγια. Δύο προορισμοί οι οποίοι κατακλύζονται και από Ρώσους τουρίστες την περίοδο των εορτών. Δημοσίευμα εφημερίδας της Μπανγκόγκ το οποίο επικαλείται εσωτερικό έγγραφο της αστυνομίας της Ταϊλάνδης αναφέρει πως «εκεί μετέβησαν δύο από τους δέκα Σύρους που έχουν διασυνδέσεις με το ΙΚ οι οποίοι φέρεται να έφθασαν στην Ταϊλάνδη μεταξύ 15 και 31 Οκτωβρίου 2015».

Αξίζει τέλος να σημειωθεί πως σύμφωνα με δηλώσεις Ευρωπαίου αξιωματούχου στο CNN, και η Βρετανία αποτελεί έναν από τους επόμενους στόχους των τζιχαντιστών.

Σχετικές ειδήσεις