ΚΟΣΜΟΣ

Απόρριψη της ένστασης του Τέξας για μετεγκατάσταση Σύρων προσφύγων

Απόρριψη της ένστασης του Τέξας για μετεγκατάσταση Σύρων προσφύγων

Ομοσπονδιακό δικαστήριο στο Τέξας απέρριψε αίτηση της Πολιτείας για πάγωμα της απόφασης που επιτρέπει την είσοδο στην πολιτεία Σύρων προσφύγων, σε σύντομο χρονικό διάστημα από την κατάθεσή της.

Ήταν η δεύτερη φορά που η πολιτεία προσπάθησε να εμποδίσει την έλευση προσφύγων στο έδαφός της μέσω δικαστικής απόφασης.

«Η Επιτροπή του Τέξας απέτυχε να αποδείξει με στοιχεία ότι τρομοκράτες έχουν όντως παρεισφρήσει στους πρόσφυγες και ότι οι συγκεκριμένοι πρόσφυγες είναι τρομοκράτες διατεθειμένοι να δημιουργήσουν προβλήματα» δήλωσε στην απόφασή του ο Ντέιβιντ Γκόντμπι, ομοσπονδιακός δικαστής της αρμόδιας περιφέρειας στην οποία ανήκει το Τέξας.

Η απόφαση μπορεί να επηρεάσει παρόμοιες προσφυγές και σε άλλες πολιτείες, των οποίων οι κυβερνήτες έχουν δηλώσει ότι θα εμποδίσουν τη μετεγκατάσταση προσφύγων από τη Συρία για λόγους ασφάλειας.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης των Ηνωμένων Πολιτειών έχει καταθέσει υπόμνημα στο περιφερειακό δικαστήριο του Ντάλας, στο Τέξας, λέγοντας ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ είναι αρμόδια για την πολιτική μετανάστευσης, όχι οι Πολιτείες.

Εντωμεταξύ, σήμερα αναμένεται να φτάσει στο Χιούστον του Τέξας μια οικογένεια οκτώ Σύρων προσφύγων, μεταξύ των οποίων και έξι παιδιά ηλικίας 6 έως 15, και μια 26χρονη γυναίκα, της οποίας η μητέρα ήδη ζει στη περιοχή, ανέφερε το υπουργείο Δικαιοσύνης την Παρασκευή.

Από το 2011, 243 Σύροι πρόσφυγες έχουν μετεγκατασταθεί στο Τέξας, σύμφωνα με το υπουργείο.

Σχετικές ειδήσεις