ΚΟΣΜΟΣ

Η Βουλγαρία ξέμεινε από γιατρούς!

Η Βουλγαρία ξέμεινε από γιατρούς!

Σ’ αυτήν την χώρα της ΕΕ., με τους επτά εκατομμύρια κατοίκους, υπηρετούν μόλις 28.000 γιατροί!

Μάλιστα, δημοσίευμα της βουλγαρικής εφημερίδας «168 chasa» προβλέπει πως μέχρι το 2020 η χώρα θα μείνει χωρίς γιατρούς!

Όπως αναμεταδίδει η Deuche Welle, από το 2012 έχουν εγκαταλείψει τη χώρα περί του 2.000 Βούλγαρους γιατρούς. Τα στοιχεία εντυπωσιάζουν: στη χώρα των επτά εκατομμυρίων κατοίκων, υπάρχουν μόνον 28.000 γιατροί με το ένα τέταρτο των γιατρών να είναι πάνω από 60 ετών!!!

Με την κατάσταση, όπως έχει διαμορφωθεί πολλοί είναι οι γιατροί που ακόμη και μετά την συνταξιοδότηση, αναγκαστικά εργάζονται!

Η παιδίατρος Σνέζα Τενέβα θα μπορούσε να είχε βγει στη σύνταξη ήδη πριν από ένα χρόνο. Συνεχίζει όμως ακούραστα να εργάζεται στο νοσοκομείο του Ασένβογκαρντ. «Είμαστε τέσσερεις παιδίατροι εδώ. Εάν μέναμε τρεις τότε το νοσοκομείο θα έπρεπε να κλείσει», λέει. Η βουλγαρική πόλη με τους 60.000 κατοίκους διαθέτει μόνο ένα νοσοκομείο. Πολλοί από τους συνάδελφους της, λέει η Σνέζα Τενέβα, έχουν φύγει για το εξωτερικό.

Ο Δρ.Στέργιου Μπογιάτζιεβ εργαζόταν για χρόνια μαζί με την Σνέζα Τενέβα. Είναι νεογνολόγος και εργάζεται στο Κέμπριτζ. Ένας από τους λόγους που αναγκάστηκε να φύγει ο 46χρονος γιατρός ήταν και ότι ο κόσμος ήταν πολύ επιθετικός με τους γιατρούς. Επικρατούσε ευρέως η άποψη πως οι γιατροί είναι διαφθαρμένοι και ενδιαφέρονται να βγάζουν μόνο χρήματα.

Σχετικές ειδήσεις