Διαβουλεύσεις για την πολιτική κρίση στην Υεμένη

Εντατικές διαβουλεύσεις διενεργούν οι χώρες του Κόλπου με όλες τις πλευρές στην Υεμένης για να επιλυθεί η κρίση που σοβεί στη χώρα από τον Ιανουάριο, δήλωσε...

Εντατικές διαβουλεύσεις διενεργούν οι χώρες του Κόλπου με όλες τις πλευρές στην Υεμένης για να επιλυθεί η κρίση που σοβεί στη χώρα από τον Ιανουάριο, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών του Ομάν Γιούσεφ Μπεν Αλάουι Μπεν Αμπντάλα.


Υπογράμμισε ότι η πρωτοβουλία των μοναρχιών του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου για μια ειρηνική μετάβαση είναι "πάντα στο τραπέζι" των διαπραγματεύσεων εκφράζοντας την ελπίδα οι συνομιλίες να επιτρέψουν την "επίτευξη συμφωνίας μεταξύ της αντιπολίτευσης και του κυβερνώντος κόμματος".

Ένα μήνα μετά την επίθεση κατά την οποία τραυματίστηκε ο πρόεδρος Αλι Αμπντάλα Σάλεχ και μετά νοσηλεύτηκε στο Ριάντ, η Υεμένη έχει βυθιστεί σε πλήρες πολιτικό αδιέξοδο.

ο σχέδιο των χωρών του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου προβλέπει το σχηματισμό από την αντιπολίτευση μιας κυβέρνησης συμφιλίωσης και την παραίτηση ένα μήνα αργότερα του προέδρου με αντάλλαγμα την ασυλία για τον επικεφαλής του κράτους, συγγενών και στενών του συνεργατών, αλλά ο Σάλεχ εξακολουθεί να αρνείται να το υπογράψει.