ΚΟΣΜΟΣ

Επίθεση Παρίσι: Τζιχαντιστής ο δράστης - Είχε επάνω του προκήρυξη (vids)

Επίθεση Παρίσι: Τζιχαντιστής ο δράστης - Είχε επάνω του προκήρυξη (vids)

Ο άνδρας σκοτώθηκε από την αστυνομία στο Παρίσι καθώςοπλισμένος με μαχαίρι, επιχείρησε να εισέλθει νωρίτερα σε αστυνομικό σταθμό στη Μπαρμπ

ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΠΕΙΣΤΗΡΙΑ ΣΤΑ ΡΟΥΧΑ ΤΟΥ - ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΔΙΔΟΥΝ ΤΗΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ

Τζιχαντιστής είναι όπως όλα δείχνουν ο άνδρας που σκοτώθηκε νωρίτερα από τα πυρά των αστυνομικών στο Παρίσι καθώς είχε επάνω του ένα κινητό τηλέφωνο και ένα φύλλο χαρτιού με τη σημαία του Ισλαμικού Κράτους και ανάληψη ευθύνης.

O δράστης της επίθεσης είχε ορκιστεί πίστη στον αρχηγό της οργάνωσης του Ισλαμικό Κράτος, τον Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο μια πηγή που πρόσκειται στις έρευνες.

Επιπλέον, τα στοιχεία του άνδρα έχουν ταυτοποιηθεί και ήταν γνωστός στις αστυνομικές αρχές για μια υπόθεση κλοπής το 2013 στη νότια Γαλλία.

Την εποχή εκείνη, ο άνδρας είχε δηλώσει ότι ονομάζεται Σάλαχ Άλι και είχε πει στις αρχές ότι ήταν άστεγος και ήταν γεννημένος το 1995 στην Καζαμπλάνκα του Μαρόκου.

Τα δακτυλικά του αποτυπώματα είχαν καταχωρηθεί στο Αυτόματο Σύστημα Αναγνώρισης Δακτυλικών Αποτυπωμάτων (FAED), επισήμαναν οι ίδιες πηγές.

Ο άνδρας έπεσε νεκρός από τα πυρά της αστυνομίας καθώς προσπάθησε να μπει τρέχοντας κρατώντας μαχαίρι σε αστυνομικό τμήμα στο βόρειο Παρίσι, περίπο στις 12 το μεσημέρι, σύμφωνα με το France 24.

Σύμφωνα με το γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών κατά τη διάρκεια της επίθεσης ο δράστης φώναξε Αλλάχ Ακμπάρ, (Ο Θεός είναι μεγάλος), ενώ σύμφωνα με το France24 φορούσε ψεύτικη ζώνη εκρηκτικών.

Ο άνδρας είχε κάτω από το παλτό του κολλημένη με σελοτέιπ μια θήκη από την οποία εξείχε ένα καλώδιο, όμως δεν περιείχε εκρηκτικά, διευκρίνισε η δικαστική πηγή την οποία επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο.

Σύμφωνα με τα γαλλικά ΜΜΕ, δυνάμεις της αστυνομίας περιπολούν τις τελευταίες ώρες πιθανούς στόχους των τζιχαντιστών, μεταξύ των οποίων και σχολεία.

Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι ο επιτιθέμενος δέχθηκε δύο με τρεις πυροβολισμούς καθώς βρισκόταν στο δρόμο και στη συνέχεια περικυκλώθηκε από αστυνομικές δυνάμεις.

Η αστυνομία κάλεσε του κατοίκους κοντά στο σημείο που συνέβη το περιστατικό, στην Οδό Goutte d'Or, στο 18ο Διαμέρισμα της γαλλικής πρωτεύουσας, να κλείσουν τα παράθυρά τους και να μείνουν μακριά από τα μπαλκόνια τους.

Το περιστατικό συνέβη λίγα λεπτά αφότου ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ απέτισε φόρο τιμής στους αστυνομικούς που σκοτώθηκαν σε ώρα καθήκοντος, αλλά και σε εκείνους που σκοτώθηκαν στην τρομοκρατική επίθεση στο σατιρικό περιοδικό Charlie Hebdo ακριβώς πριν από ένα χρόνο.

police
paris

Σχετικές ειδήσεις