ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Με σφυρίχτρες και κατσαρόλες διαδήλωσαν στην Κολωνία εκατοντάδες γυναίκες κατά της βίας!

Γερμανία: Με σφυρίχτρες και κατσαρόλες διαδήλωσαν στην Κολωνία εκατοντάδες γυναίκες κατά της βίας!

Εκατοντάδες γυναίκες συγκεντρώθηκαν στα σκαλιά του Καθεδρικού Ναού της Κολωνίας για να διαμαρτυρηθούν για τις επιθέσεις που σημειώθηκαν τη νύχτα της Πρωτοχρονιάς.

Οι γυναίκες κρατούσαν πλακάτ με συνθήματα όπως: «Το όχι σημαίνει όχι. Αυτοί είναι οι νόμοι μας. Μείνετε μακριά μας» και «Όχι στη βία εναντίον γυναικών, είτε στην Κολωνία, είτε στη γιορτή μπύρας, είτε στην κρεβατοκάμαρα».

Σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου πολλές είχαν σφυρίχτρες ή χτυπούσαν κατσαρόλες.

«Θέλουμε και πάλι να αισθανθούμε ασφάλεια (...) Είμαι εδώ για όλες τις μητέρες, τις κόρες, τις εγγονές, τις γιαγιάδες που θέλουν να κυκλοφορούν με ασφάλεια», δήλωσε η Μαρτίνα Σούμεκερς, μία 57χρονη μουσικός που οργάνωσε την κινητοποίηση.

Να επισημάνουμε ότι για σήμερα το απόγευμα έχει ανακοινωθεί η πραγματοποίηση νέας διαδήλωσης στην Κολωνία από την πλευρά του ακροδεξιού ισλαμοφοβικού κινήματος Pegida στην οποία, σύμφωνα με την αστυνομία, αναμένεται να συμμετάσχουν περίπου 1.000 άνθρωποι.

Άλλοι τόσοι πάντως ήταν οι αριστεροί αντιδιαδηλωτές που συγκεντρώθηκαν το μεσημέρι στην απέναντι πλευρά της κεντρικής πλατείας της Κολονίας, κρατώντας πανό με συνθήματα όπως: «Οι πρόσφυγες είναι καλοδεχούμενοι» και «ο φασισμός δεν είναι άποψη, είναι έγκλημα».

Να θυμίσουμε ότι στην πλατεία –ανάμεσα στον Καθεδρικό Ναό και τον σιδηροδρομικό σταθμό – τη νύχτα της Πρωτοχρονιάς σημειώθηκαν απίστευτες επιθέσεις σε βάρος γυναικών.

Σύμφωνα, μάλιστα, με το περιοδικό Spiegel έχουν γίνει ήδη 200 καταγγελίες στις αρχές, οι δύο από τις οποίες είναι για βιασμό! Ήδη έχουν ταυτοποιηθεί 32 ύποπτοι εκ των οποίων οι 22 έχουν αιτηθεί άσυλο στη Γερμανία.

Ρoή Ειδήσεων