ΚΟΣΜΟΣ

Σύνοδος Κορυφής: Νταβούτογλου - Δεν ήρθαμε να συζητήσουμε μόνο για το μεταναστευτικό (vid)

Σύνοδος Κορυφής: Νταβούτογλου - Δεν ήρθαμε να συζητήσουμε μόνο για το μεταναστευτικό (vid)

Προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής Ε.Ε. – Τουρκίας στις Βρυξέλλες ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου δήλωσε:

«Είναι η 2η φορά σε τρεις μήνες που επισκέπτομαι τις Βρυξέλλες για να μετάσχω σε Σύνοδο Κορυφής ανάμεσα στην ΕΕ και την Τουρκία.

Από μόνη της η Σύνοδος Κορυφής αποδεικνύει πόσο σημαντική είναι η Τουρκία για την Ευρωπαϊκή Ένωση και η Ευρώπη για την Τουρκία.

Μας περιμένουν πολλές προκλήσεις και η μόνη απάντηση σε αυτές είναι η αλληλεγγύη ανάμεσα στα κράτη ολόκληρης της ηπείρου μας, καθώς δεν υπάρχει μόνο το ζήτημα της μετανάστευσης που μας απασχολεί και χαίρομαι ιδιαίτερα που υπάρχει ευρεία γνώση αυτών των προκλήσεων από τους ευρωπαίους ηγέτες.

Χθες είχαμε μια πολύ καλή συνάντηση με την Άνγκελα Μέρκελ και τον Μαρκ Ρούτε. Είμαστε όλοι συνάδελφοι, ηγέτες και εργαζόμαστε ο ένας στο πλευρό του άλλου για το μέλλον της ηπείρου μας.

Είμαι σίγουρος ότι όλες αυτές οι προκλήσεις θα απαντηθούν με συνεργασία και η Τουρκία θα συνεργαστεί με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η Τουρκία είναι έτοιμη να γίνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ελπίζω ότι η σημερινή Σύνοδος που δε θα εστιάσει την προσοχή της μόνο στο μεταναστευτικό αλλά και στη διαδικασία ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα είναι επιτυχημένη και ένα σημείο καμπής στις μεταξύ μας σχέσεις».

Σχετικές ειδήσεις