ΚΟΣΜΟΣ

Περιμένουν νέο τρομοκρατικό χτύπημα σήμερα στην Τουρκία – Έκλεισαν σχολεία και η γερμανική πρεσβεία

Περιμένουν νέο τρομοκρατικό χτύπημα σήμερα στην Τουρκία – Έκλεισαν σχολεία και η γερμανική πρεσβεία

Το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι η πρεσβεία της Γερμανίας στην Άγκυρα, όπως και το γενικό προξενείο της στην Κωνσταντινούπολη, αλλά και γερμανικά σχολεία στις δύο πόλεις, έκλεισαν σήμερα για λόγους ασφαλείας, έπειτα από ενδείξεις για πιθανή επικείμενη επίθεση

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, και η γερμανική σχολή στην Κωνσταντινούπολη έκλεισε έπειτα από «ανεπιβεβαίωτη προειδοποίηση».

«Χθες το βράδυ, οι αρχές ασφαλείας μας έλαβαν αρκετές συγκεκριμένες και πολύ σοβαρές πληροφορίες ότι προετοιμάζονται τρομοκρατικές επιθέσεις εναντίον των γερμανικών αντιπροσωπειών μας στην Τουρκία», δήλωσε σήμερα ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαϊερ σε δημοσιογράφους στο Βερολίνο.

Την Τρίτη, η Γερμανία είχε καλέσει τους πολίτες της στην Άγκυρα να προσέχουν έπειτα από πληροφορίες για «επικείμενη επίθεση».

Υπενθυμίζεται ότι στις 12 Ιανουαρίου δώδεκα γερμανοί τουρίστες σκοτώθηκαν σε επίθεση αυτοκτονίας που σημειώθηκε στο ιστορικό και τουριστικό κέντρο της Κωνσταντινούπολης, κοντά στη Αγία Σοφία και στο Μπλε Τζαμί. Η επίθεση αποδόθηκε από την ισλαμοσυντηρητική κυβέρνηση στην τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ISIS).

Σχετικές ειδήσεις