ΚΟΣΜΟΣ

Μνημόνιο συνεργασίας Τουρκίας και Ιορδανίας στον πόλεμο κατά του ISIS

Μνημόνιο συνεργασίας Τουρκίας και Ιορδανίας στον πόλεμο κατά του ISIS

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου, επανέλαβε σήμερα, κατά την επίσκεψη που πραγματοποιεί στην Ιορδανία, ότι είναι αναγκαίο να συνεργαστούν οι δύο χώρες στον αγώνα τους για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας.

Ο Νταβούτογλου, που συνοδεύεται στο ταξίδι του από τους υπουργούς Εξωτερικών, Οικονομικών και Μεταφορών, υπογράμμισε στη συνάντηση που είχε με τον Ιορδανό ομόλογό του Αμπντάλα Νσουρ ότι είναι απαραίτητο να αναπτυχθεί η συνεργασία των δύο χωρών τους στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας, μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο Petra.

Η Ιορδανία και η Τουρκία συνορεύουν με τη Συρία και το Ιράκ, δυο χώρες όπου το Ισλαμικό Κράτος έχει θέσει υπό τον έλεγχό του μεγάλες εκτάσεις. Και οι δύο μετέχουν στον διεθνή συνασπισμό που συγκροτήθηκε το 2014 με επικεφαλής τις ΗΠΑ και μάχεται κατά των τζιχαντιστών.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, οι δύο χώρες υπέγραψαν σήμερα μια σειρά συμφωνιών οικονομικής συνεργασίας κυρίως στους τομείς των επενδύσεων, της βιομηχανίας, των εξαγωγών και της μεταφοράς φυσικού αερίου.

Ρoή Ειδήσεων