Θάνατος από την κακοκαιρία στην Πολωνία

Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και αρκετοί τραυματίστηκαν από τις ισχυρές θύελλες που πλήττουν την Κεντρική και Βορειοανατολική Πολωνία, ανακοίνωσε η...

Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και αρκετοί τραυματίστηκαν από τις ισχυρές θύελλες που πλήττουν την Κεντρική και Βορειοανατολική Πολωνία, ανακοίνωσε η Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Μια 30χρονη γυναίκα βρήκε τραγικό θάνατο, όταν την καταπλάκωσε η στέγη του σπιτιού της στο Κολοντζιάζ, 50 χιλιόμετρα ανατολικά της Βαρσοβίας, διευκρίνισε εκπρόσωπος της υπηρεσίας.

Παράλληλα, αρκετοί τουρίστες τραυματίστηκαν, όταν δέντρα έπεσαν πάνω στις σκηνές τους σε κάμπινγκ στην περιοχή της Μασουρίας.

Από τους θυελλώδεις ανέμους παρασύρθηκαν εκατοντάδες στέγες σπιτιών, ειδικά στην Κεντρική Πολωνία, και χιλιάδες σπίτια έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.

Το διεθνές αεροδρόμιο της Βαρσοβίας έκλεισε προσωρινά χθες, Τετάρτη, εξαιτίας της κακοκαιρίας. Την ίδια ώρα, ένας σταθμός λεωφορείων και πολλοί σταθμοί του μετρό πλημμύρισαν.

Το Υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε πως θα διαθέσει 3,6 εκατομμύρια ζλότι (1,2 εκατ. δολάρια) για την αποκατάσταση των ζημιών μόνο στην περιοχή Λοντζ της Κεντρικής Πολωνίας.