ΚΟΣΜΟΣ

Μπανγκλαντές: Ανακάλυψαν κρησφύγετο με όπλα και πυρομαχικά από λάθος… έκρηξη!

Μπανγκλαντές: Ανακάλυψαν κρησφύγετο με όπλα και πυρομαχικά από λάθος… έκρηξη!

Οι αστυνομικές αρχές του Μπανγκλαντές ανακοίνωσαν τη Δευτέρα πως εντόπισαν μεγάλη ποσότητα όπλων και εκρηκτικών σε επιδρομή σε κρησφύγετο ισλαμιστών μαχητών, αφού δύο εξ αυτών σκοτώθηκαν όταν πυροδότησαν εκρηκτικά από ατύχημα.

Οι δύο άνθρωποι που σκοτώθηκαν φέρονται να ήταν μέλη της εκτός νόμου οργάνωσης Τζαμαατούλ Μουτζαχεντίν Μπανγκλαντές. Σκοτώθηκαν καθώς κατασκεύαζαν βόμβες στη Μπόγκρα, στο βόρειο Μπαγκλαντές, ανέφερε η αστυνομία.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι ανακάλυψε 20 λειτουργικές αυτοσχέδιες χειροβομβίδες, καθώς και υλικά για την κατασκευή βομβών μετά την έκρηξη, που θορύβησε περίοικους οι οποίοι την ειδοποίησαν. Πυροτεχνουργοί της αστυνομίας εξουδετέρωσαν τις χειροβομβίδες.

«Τα αποδεικτικά στοιχεία υποδεικνύουν πως με αυτά τα ισχυρά εκρηκτικά σχεδίαζαν να καταστρέψουν σημαντικές εγκαταστάσεις στην χώρα», δήλωσε ο Μοχάμαντ Ασαντουζαμάν, επικεφαλής της αστυνομίας στη Μπόγκρα.

Το Μπανγκλαντές αντιμετωπίζει ένα κύμα επιθέσεων εξτρεμιστών τους τελευταίους μήνες, κυρίως μια σειρά βομβιστικών επιθέσεων σε τεμένη και ινδουιστικούς ναούς.

Την ευθύνη για ορισμένες από τις επιθέσεις έχει αναλάβει η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος – περιλαμβανομένων της δολοφονίας ενός ινδουιστή ιερέα, ενός Ιάπωνα πολίτη, ενός Ιταλού εργαζομένου σε οργάνωση αρωγής και ενός αστυνομικού.

Η κυβέρνηση διαψεύδει ότι το ΙΚ έχει παρουσία στην μουσουλμανική χώρα των 160 εκατομμύρια

Σχετικές ειδήσεις