ΚΟΣΜΟΣ

Βρέθηκαν Βορειοκορεατικές νάρκες στη Νότια Κορέα

Βρέθηκαν Βορειοκορεατικές νάρκες στη Νότια Κορέα
Οι καταρρακτώδεις βροχές που έπληξαν την κορεατική χερσόνησο έφεραν στην επιφάνεια νάρκες που είχε τοποθετήσει η Βόρεια Κορέα κατά μήκος των συνόρων της και...

Οι καταρρακτώδεις βροχές που έπληξαν την κορεατική χερσόνησο έφεραν στην επιφάνεια νάρκες που είχε τοποθετήσει η Βόρεια Κορέα κατά μήκος των συνόρων της και οι οποίες μεταφέρθηκαν από τα νερά στη Νότια Κορέα, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της τελευταίας.

Τα ξύλινα περιβλήματα δύο ναρκών βρέθηκαν την Πέμπτη σε ένα φράγμα κοντά στον ποταμό Χαντάν, στην επαρχία Τσεολουόν, διευκρίνισε το υπουργείο. «Ήταν άδεια περιβλήματα, χωρίς εκρηκτικά ή πυροκροτητή, που προφανώς παρασύρθηκαν από τα νερά» είπε ένας εκπρόσωπος του υπουργείου.

Στρατιώτες έχουν σταλεί στην περιοχή και ερευνούν κοντά στους ποταμούς Χαντάν και Ναμνταετσέον για να εντοπίσουν τυχόν άλλες νάρκες. Τοποθετήθηκαν επίσης προειδοποιητικά σημαιάκια και μοιράστηκαν φυλλάδια στους τουρίστες προκειμένου να ενημερωθούν για τον κίνδυνο.

Δεν είναι η πρώτη φορά που βορειοκορεατικές νάρκες μεταφέρονται στα νότια από τις βροχές. Πέρσι ένας Νοτιοκορεάτης σκοτώθηκε και άλλος ένας τραυματίστηκε από μια τέτοια νάρκη.