Το θύμα δεν θέλει να κάνουν το ίδιο στο δράστη

Η νεαρή ιρανή Αμενέχ Μπαχραμί, που τυφλώθηκε και στα δυο μάτια και το πρόσωπό της παραμορφώθηκε ύστερα από επίθεση που δέχθηκε με οξύ, αποφάσισε να μη...

Η νεαρή ιρανή Αμενέχ Μπαχραμί, που τυφλώθηκε και στα δυο μάτια και το πρόσωπό της παραμορφώθηκε ύστερα από επίθεση που δέχθηκε με οξύ, αποφάσισε να μη ζητήσει την αντίστοιχη τιμωρία του δράστη της επίθεσης, όπως προβλέπει ο ισλαμικός νόμος (σαρία), ανακοίνωσε σήμερα η κρατική τηλεόραση στην ιστοσελίδα της.

«Η Αμενέχ Μπαχρεμί, θύμα της επίθεσης με οξύ, συγχώρεσε την τελευταία στιγμή το δράστη της επίθεσης Ματζίντ Μοβαχεντί μην κάνοντας χρήση του δικαιώματός της για την εφαρμογή του νόμου της αντεκδίκησης, ο οποίος επρόκειτο να εφαρμοστεί σήμερα», τονίζεται στην ίδια ανακοίνωση.

Ο εισαγγελέας της Τεχεράνης Τζαφάρ Ντολαταμπαντί επιβεβαίωσε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο ειδήσεων Isna ότι η Μπαχραμί δε θέλησε να τιμωρηθεί ο δράστης με τύφλωση, αλλά ζητεί να αποζημιωθεί.

Κατ΄εφαρμογήν του νόμου της σαρία, ο Μοβαχεντί επρόκειτο να τυφλωθεί σήμερα με πέντε σταγόνες οξύ στο κάθε μάτι για την επίθεση κατά της 30χρονης Μπαχραμί το 2004 επειδή η γυναίκα αυτή δεν ήθελε να τον παντρευτεί.