ΚΟΣΜΟΣ

Σοκ: Το ISIS προειδοποιεί – Έχουμε χιλιάδες ονόματα σε λίστα θανάτου – Θα «χτυπήσουμε» και Έλληνες

Σοκ: Το ISIS προειδοποιεί – Έχουμε χιλιάδες ονόματα σε λίστα θανάτου – Θα «χτυπήσουμε» και Έλληνες

Πανικός έχει προκληθεί στο διαδίκτυο έπειτα από τη δημοσιοποίηση «λίστας θανάτου» σε μυστική υπηρεσία ανταλλαγής μηνυμάτων, από ομάδα χάκερ που πρόσκειται στη τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ISIS), η οποία στοχοποιεί 8.318 άτομα, ανάμεσα τους και Έλληνες και στην οποία συμπεριλαμβάνονται στοιχεία,όπως τα πλήρη ονοματεπώνυμα τους, διευθύνσεις διαμονής και στοιχεία επικοινωνίας ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Μάλιστα, ο «διαδικτυακός στρατός του Χαλιφάτου» προτρέπει τους υποστηρικτές του να «ακολουθήσουν» τα ονόματα της λίστας και «να τους δολοφονήσουν παίρνοντας εκδίκηση για τους μουσουλμάνους».

Στο κείμενο επισυνάπτεται η κάτωθι φωτογραφία στην οποία αναγράφεται: «Όλος ο κόσμος δε μπορεί να σταματήσει το Ισλαμικό κράτος».

ISIS kill list names

Η λίστα θεωρείται μία από τις μεγαλύτερες που έχει δημοσιευθεί από ομάδα που συνδέεται με το ISIS μέχρι σήμερα, αλλά πιστεύεται ότι είναι η πρώτη στην οποία συμπεριλαμβάνονται πολίτες από άλλα κράτη πλην των ΗΠΑ.

Τα ονόματα των Ελλήνων που περιέχονται στη λίστα δεν έχουν γίνει γνωστά, ούτε και η ιδιότητα τους.

Ο κατάλογος -γραμμένος στα αγγλικά και στα αραβικά - αποκαλύφθηκε από την ομάδα μέσων ενημέρωσης Vocativ, η οποία ειδικεύεται στην έρευνα της «σκοτεινής» πλευράς του ίντερνετ και εντοπίστηκε στο app υπηρεσίας μηνυμάτων “Telegram” το βράδυ της Δευτέρας (6/6).

Πάντως, στο σχετικό δημοσίευμα του Vocativ, τα περισσότερα από τα ονόματα και οι συνοδευτικές διευθύνσεις, «ανήκουν σε άτομα από τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Αυστραλία και τον Καναδά».

Οι μεγαλύτεροι αριθμοί ατόμων που περιλαμβάνονται στην λίστα από κάθε χώρα προέρχονται από τις:

ΗΠΑ – 7848 ονόματα
Καναδάς – 312 ονόματα
Αυστραλία – 69 ονόματα
Βρετανία - 39 ονόματα

Οι υπόλοιποι προέρχονται από την Ελλάδα, το Βέλγιο, τη Βραζιλία, την Κίνα, την Εσθονία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, Γουατεμάλα, Ινδονησία, Ιρλανδία, Ισραήλ, Ιταλία, Τζαμάικα, Νέα Ζηλανδία, Τρινιντάντ και Τομπάγκο, Νότια Κορέα και τη Σουηδία.

Source: Mirror.co.uk

Σχετικές ειδήσεις