ΚΟΣΜΟΣ

Πραξικόπημα Τουρκία - Γιλντιρίμ: Θα δώσουμε στους πραξικοπηματίες την ποινή που τους αξίζει

Πραξικόπημα Τουρκία - Γιλντιρίμ: Θα δώσουμε στους πραξικοπηματίες την ποινή που τους αξίζει

Να αποφεύγουν τις ακραίες αντιδράσεις ζήτησε από τους πολίτες ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ, λέγοντας όμως ότι η κάθαρση σε σχέση με την απόπειρα πραξικοπήματος, θα προχωρήσει άμεσα.

«Η ζωή επιστρέφει στους κανονικούς της ρυθμούς, αλλά οι εορτασμοί της δημοκρατίας θα συνεχιστούν» δήλωσε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ, ζητώντας όμως από τα πλήθη που βγαίνουν στους δρόμους να αποφεύγουν τις «ακραίες αντιδράσεις».

«Θα συνεχίσουμε τις βάρδιες δημοκρατίας παντού, με πρώτες τις πλατείες Κιζίλαϊ στην 'Αγκυρα και Ταξίμ στην Κωνσταντινούπολη» είπε ο Γιλντριίμ και τόνισε ότι την ημέρα οι πολίτες εργάζονται, ενώ τα βράδια «θα συνεχίσουμε τις βάρδιες δημοκρατίας, αλλά και τους εορτασμούς. Αυτό θα συνεχιστεί έτσι, για ένα διάστημα ακόμη».

«Το έθνος μας πήρε βαθιά ανάσα, αλλά δεν τελειώσαμε» είπε ο Γιλντιρίμ και τόνισε ότι «θα πραγματοποιήσουμε γρήγορα την επιχείρηση κάθαρσης. Θα δώσουμε στους πραξικοπηματίες την ποινή που τους ταιριάζει, με τρόπο που κανείς να μην έχει στο μέλλον το θράσος να εναντιωθεί στη λαϊκή βούληση».

Ο Τούρκος πρωθυπουργός κάλεσε τους πολίτες να είναι «ήρεμοι». «Να αποφεύγουμε τις ακραίες αντιδράσεις. Οι ένοπλες δυνάμεις είναι το μέλλον και η εγγύησή μας. Να μην συμπεριφερθούμε με τρόπο που θα ζημιώσει τη θεσμική ταυτότητα των ενόπλων δυνάμεών μας» είπε ο Γιλντιρίμ.

Κι αυτό καθώς μετά την πληροφορία περί άγριας δολοφονίας Τούρκου φαντάρου δια αποκεφαλισμού το πρωί του Σαββάτου 16 Ιουλίου, αφού είχε παραδοθεί μαζί με άλλους στρατιώτες στην αστυνομία και στο συγκεντρωμένο πλήθος στην πρώτη γέφυρα του Βοσπόρου, αυξάνονται οι καταγγελίες για λιντσαρίσματα στρατιωτών από τους οπαδούς του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων