Γερμανία: Ισόβια για το «τέρας» που απήγαγε, κακοποίησε και σκότωσε τετράχρονο προσφυγόπουλο

Γερμανία: Ισόβια για το «τέρας» που απήγαγε, κακοποίησε και σκότωσε τετράχρονο προσφυγόπουλο

Ένας Γερμανός καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη για τη δολοφονία ενός τετράχρονου προσφυγόπουλου, το οποίο είχε απαγάγει από το μεγαλύτερο κέντρο καταγραφής προσφύγων στο Βερολίνο, και ενός ακόμη παιδιού.

Ο άνδρας -το όνομα του οποίου αναφέρεται ως Σίλβιο Σ- ομολόγησε πέρυσι ότι απήγαγε, κακοποίησε σεξουαλικά και δολοφόνησε τον Μοχάμεντ Γιανούζι, ένα αγοράκι από τη Βοσνία, η οικογένεια του οποίου αναζητούσε άσυλο στη Γερμανία, σύμφωνα με γερμανούς εισαγγελείς.

Ο κατηγορούμενος παραδέχθηκε επίσης πως είχε απαγάγει τον εξάχρονο Ελίας από το σπίτι του στο Πότσνταμ, κοντά στο Βερολίνο, και ότι τον δολοφόνησε τον Ιούλιο του 2015.

Ο Σίλβιο Σ. παρέμεινε σιωπηλός στο μεγαλύτερο μέρος της δίκης αλλά εξέφρασε μεταμέλεια στους συγγενείς των θυμάτων του σε μια σύντομη δήλωση που έκανε προς το τέλος της δίκης.

«Δεν υπάρχουν λόγια στον κόσμο που θα μπορούσαν να περιγράψουν πόσο λυπάμαι. Μακάρι να μην το είχα κάνει. Δεν μπορώ να συγχωρήσω τον εαυτό μου», είπε, σύμφωνα με γερμανικά ΜΜΕ.

Ο μικρός Βόσνιος εξαφανίστηκε την 1η Οκτωβρίου ενώ περίμενε έξω από το κεντρικό γραφείο καταγραφής προσφύγων στο Βερολίνο με τη μητέρα του και τα αδέλφια του.

Ο Σίλβιο Σ. συνελήφθη στα τέλη Οκτωβρίου όταν η μητέρα του κάλεσε την αστυνομία αναφέροντας ότι ο γιος της τής είπε ότι είχε εμπλακεί στην απαγωγή του Μοχάμεντ. Το πτώμα του αγοριού εντοπίστηκε αργότερα, καλυμμένο με άμμο που χρησιμοποιείται για τις ακαθαρσίες γάτας, στον χώρο αποσκευών του αυτοκινήτου του δράστη.

Γερμανοί εισαγγελείς δήλωσαν πως ο ύποπτος ομολόγησε ότι οδήγησε τον Μοχάμεντ στο διαμέρισμα του και τον κακοποίησε σεξουαλικά. Το επόμενο πρωί στραγγάλισε το παιδί όταν δεν σταματούσε να κλαίει. Κατά την ανάκρισή του ο Σίλβιο Σ. ομολόγησε επίσης τη δολοφονία του Ελίας.