ΚΟΣΜΟΣ

Επείγουσα συνεδρίαση της ομάδας Cobra στη Βρετανία

Επείγουσα συνεδρίαση της ομάδας Cobra στη Βρετανία
Εσπευσμένα επέστρεψε από τις διακοπές του ο Ντέιβιντ Κάμερον...

Εσπευσμένα επέστρεψε από τις διακοπές του στην Ιταλία ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον, λόγω των επεισοδίων που έχουν ξεσπάσει σε πολλές πόλεις της Αγγλίας, με αφορμή το θάνατο ενός 29χρονου κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυρών με την αστυνομία στο Τότεναμ .

Ο Ντέιβιντ Κάμερον θα προεδρεύσει επείγουσας συνεδρίασης της κυβερνητικής ομάδας διαχείρισης κρίσεων Cobra έπειτα από την τρίτη νύκτα βίαιων επεισοδίων, λεηλασιών και εμπρησμών σε συνοικίες του Λονδίνου, του Μπέρμιγχαμ, του Μπρίστολ και του Λίβερπουλ.

Τη νύχτα κτίρια παραδόθηκαν στις φλόγες στο Κρόιντον, το Πέκαμ και του Λιούισαμ στο νότιο Λονδίνο, ενώ το κύμα βίας εξαπλωνόταν στους δρόμους του Χάκνεϊ, στα ανατολικά, του Κλάπαμ, στο νότο, του Κάμντεν, στο βορρά και του Ιλινγκ, στα δυτικά.

Τα οχήματα της πυροσβεστικής υπηρεσίας δεν επαρκούσαν για να αντιμετωπίσουν το σύνολο των πυρκαγιών που ξέσπασαν από εμπρησμούς στην περιοχή του Λονδίνου.

Η Σκότλαντ Γιαρντ, ανακοίνωσε σήμερα ότι 334 άτομα έχουν συλληφθεί, ανάμεσά τους και ένα αγόρι 11 ετών. Κατηγορίες απαγγέλθηκαν σε 69 από τους συλληφθέντες για συμμετοχή στα επεισόδια.

Σχολιαστές αποδίδουν την έκρηξη του κύματος βίας στις περικοπές των κοινωνικών παροχών που επιβλήθηκαν στο πλαίσιο της σκληρής πολιτικής λιτότητας της κυβέρνησης για τον περιορισμό του δημοσιονομικού ελλείμματος. Πολλοί από τους συμμετέχοντες στα βίαια επεισόδια προέρχονται από φτωχές περιοχές με μεγάλα ποσοστά ανεργίας.