ΚΟΣΜΟΣ

Νεκροί, λεηλασίες και χάος στη Βρετανία

Νεκροί, λεηλασίες και χάος στη Βρετανία
Εκτός ελέγχου είναι η κατάσταση στη Βρετανία, όπου για τέταρτη συνεχόμενη μέρα συνεχίζονται τα βίαια επεισόδια...

Εκτός ελέγχου είναι η κατάσταση στη Βρετανία, όπου για τέταρτη συνεχόμενη μέρα συνεχίζονται τα βίαια επεισόδια με αφορμή το θανάσιμο τραυματισμό ενός 29χρονου από πυρά αστυνομικού.

Η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, το Μάντσεστερ, ήταν αυτή που επλήγη περισσότερο χθες, από τα επεισόδια.

Εκατοντάδες νέοι με κουκούλες ήρθαν αντιμέτωποι με ειδικές μονάδες της αστυνομίας, καταστρέφοντας καταστήματα και αυτοκίνητα.

Διαδηλωτές βγήκαν στους δρόμους και πυρπόλησαν καταστήματα, έσπασαν βιτρίνες, λεηλάτησαν εμπορικές επιχειρήσεις, στα χειρότερα επεισόδια που γνώρισε η πόλη τα τελευταία 30 χρόνια. Στις λεηλασίες μάλιστα συμμετέχουν ακόμα και ανήλικα παιδιά 9 και 10 ετών σύμφωνα με την αστυνομία, η οποία συνέλαβε ένα 11χρονο αγόρι.

Στο Σάλφορντ, στην ευρύτερη περιοχή του Μάντσεστερ, νεαροί έριξαν τούβλα εναντίον αστυνομικών, πυρπόλησαν κτίρια, ενώ ένας εικονολήπτης του BBC και ένας του Skynews δέχθηκαν επίθεση.

Τρεις νεκροί στα χθεσινά επεισόδια

Τραγικό θάνατο βρήκαν τα ξημερώματα τρεις νεαροί Ασιατικής καταγωγής που προστάτευαν τη γειτονιά τους από τις λεηλασίες.

Τα θύματα, δύο αδέλφια και ένας φίλος τους χτυπήθηκαν διαδοχικά από δύο αυτοκίνητα, λίγα λεπτά αφού είχαν βγει από το τζαμί και κατευθύνονταν για να προστατεύσουν το πλυντήριο αυτοκινήτων που διατηρούσαν.

Πολίτες που βρέθηκαν στο σημείο προσπάθησαν να βοηθήσουν τους άτυχους νέους, αλλά δυστυχώς ήταν αργά.

Έκλεψαν τραυματισμένο μαθητή

Στόχος ομάδας ταραχοποιών στο Barking East στο Λονδίνο έγινε ένας 20χρονος μαθητής από τη Μαλαισία. Τραυματισμένος και μες στα αίματα, έπεσε θύμα... ληστείας από άλλη ομάδα νεαρών οι οποίοι δήθεν τον πλησίασαν για να τον βοηθήσουν.

Την ώρα που τον κρατούν για να καταφέρει να σηκωθεί ένας άλλος νεαρός του ανοίγει το σακίδιο που είχε στην πλάτη του και μαζί με δύο-τρεις ακόμα τον κλέβουν...

Διαβάστε επίσης: Μαζικές συλλήψεις διαδηλωτών στη Βρετανία

Τρεις νεκροί από τα επεισόδια στη Βρετανία