ΚΟΣΜΟΣ

Ισπανία: Μετανάστες βρέθηκαν σε άθλια κατάσταση κρυμμένοι κάτω από καθίσματα αυτοκινήτου (vid)

Ισπανία: Μετανάστες βρέθηκαν σε άθλια κατάσταση κρυμμένοι κάτω από καθίσματα αυτοκινήτου (vid)

Πυροσβέστες κλήθηκαν στην περιοχή και χρειάστηκε να κόψουν το αυτοκίνητο με ειδικό πριόνι για να καταφέρουν να απευθερώσουν τους τέσσερις παράτυπους μετανάστες.

Οι Ισπανικές Αρχές συνέλαβαν έναν Μαροκινό ο οποίος επιχείρησε να περάσει τέσσερις Αφρικανούς στον ισπανικό θύλακα της Μελίγια, μέσα σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη που είχε κατασκευάσει σε ένα αυτοκίνητο, θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή τους αφού στην περιοχή οι θερμοκρασίες είναι πολύ υψηλές αυτήν την περίοδο.

Κατά τον έλεγχο του αυτοκινήτου, στα σύνορα της Μελίγια με την κοινότητα Μπένι Ένζαρ του Μαρόκου, αργά το απόγευμα της Κυριακής (04/09), οι αστυνομικοί άκουσαν μια γυναίκα να φωνάζει στα γαλλικά: «Σας παρακαλώ, βγάλτε με από εδώ. Φοβάμαι. Δεν αισθάνομαι πια τα πόδια μου, έχουν πρηστεί».

Στην κρύπτη, κάτω από τα καθίσματα του οχήματος, σε ένα χώρο όπου με δυσκολία έμπαινε λίγος αέρας και η ζέστη ήταν αποπνικτική, βρίσκονταν τρεις άνδρες από τη Γουινέα, ηλικίας 21-23 ετών και μια 27χρονη Κογκολέζα.

Η κατάσταση και των τεσσάρων ήταν άσχημη, όμως σήμερα έχει βελτιωθεί. Έχουν μεταφερθεί σε ένα κέντρο κράτησης και θα καταθέσουν ως μάρτυρες εναντίον του διακινητή τους.

Την ίδια ημέρα, περίπου 100 μετανάστες κατάφεραν να σκαρφαλώσουν στο συρματόπλεγμα, ύψους 6 μέτρων, που περιβάλλει τον θύλακα, σε μια «μαζική και συντονισμένη» επιχείρηση, ανέφεραν οι τοπικές αρχές.

Ρoή Ειδήσεων