ΚΟΣΜΟΣ

«Ιρλανδοί και Σκοτσέζοι μισθοφόροι» στην καταστολή των ταραχών

«Ιρλανδοί και Σκοτσέζοι μισθοφόροι» στην καταστολή των ταραχών
Ο Βρετανός πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον, χρησιμοποιεί «Ιρλανδούς και Σκοτσέζους μισθοφόρους» για να αντιμετωπίσει τις ταραχές...

Ο Βρετανός πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον, χρησιμοποιεί «Ιρλανδούς και Σκοτσέζους μισθοφόρους» για να αντιμετωπίσει τις ταραχές που σημειώνονται τις τελευταίες ημέρες στη χώρα του, μετέδωσε σήμερα η κρατική τηλεόραση της Λιβύης, συνεχίζοντας να απαντά στους δυτικούς με το «ίδιο νόμισμα».

Χθες, ο υφυπουργός Εξωτερικών της Λιβύης, Χάλεντ Κάιμ, σύμφωνα είχε δηλώσει ότι ο Κάμερον και η κυβέρνησή του έχουν απολέσει τη νομιμότητα, ενώ κάλεσε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ και τη διεθνή κοινότητα «να μην μείνουν με τα χέρια σταυρωμένα απέναντι σε αυτήν την κατάφωρη παραβίαση των δικαιωμάτων του βρετανικού λαού».

Σήμερα, λοιπόν, η λιβυκή τηλεόραση μετέδιδε τις εξελίξεις στο Λονίδνο με τον εξής τίτλο: «Οι Βρετανοί αντάρτες πλησιάζουν το Λίβερπουλ και εμπλέκονται σε μάχες με τις ταξιαρχίες του Κάμερον και μισθοφόρους από την Ιρλανδία και τη Σκοτία. Ο θεός είναι μεγάλος».

«Αυτές (οι ταραχές στη Βρετανία) δεν είναι διαμαρτυρίες που υποκινούνται από τις ξένες υπηρεσίες πληροφοριών», σημείωσε ο παρουσιαστής της εκπομπής, σημειώνοντας την αντίθεση με την ξένη συνωμοσία στη Λιβύη, η οποία, σύμφωνα με την Τρίπολη, έχει στόχο να ανατρέψει τη νόμιμη κυβέρνηση της χώρας.

Διαβάστε επίσης:

«Να παρέμβει το Σ.Α. του ΟΗΕ για την καταστολή στο Λονδίνο»