ΚΟΣΜΟΣ

Τι και αν ήταν γαλαζοαίματος... Εκτέλεσαν πρίγκιπα που δολοφόνησε απλό πολίτη

Τι και αν ήταν γαλαζοαίματος... Εκτέλεσαν πρίγκιπα που δολοφόνησε απλό πολίτη

Την εκτέλεση ενός πρίγκιπα, μέλους της βασιλικής οικογένειας των Αλ Σαούντ, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για τη δολοφονία ενός πολίτη, ανακοίνωσε η Σαουδική Αραβία.

Σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο Εσωτερικών ανέφερε ότι ο πρίγκιπας Τούρκι μπεν αλ Σαούντ Αλ Καμπίρ εκτελέστηκε επειδή πυροβόλησε και σκότωσε έναν Σαουδάραβα μετά από καυγά.

Η εκτέλεση έγινε στην πρωτεύουσα, το Ριάντ, μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο Spa, χωρίς ωστόσο να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.

Η εκτέλεση ενός πρίγκιπα είναι πάντως σπάνιο γεγονός στη χώρα, όπου η βασιλική οικογένεια αριθμεί χιλιάδες μέλη που όλα τους έχουν τον τίτλο του πρίγκιπα ή της πριγκίπισσας.

Η ανακοίνωση έκανε αίσθηση, προκαλώντας ποικίλες αντιδράσεις στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης. «Στην εφαρμογή του θεϊκού νόμου δεν γίνεται διαχωρισμός μεταξύ πριγκίπων και απλών πολιτών. Όλοι είμαστε ίσοι σε αυτή τη χώρα», έγραψε ένας χρήστης του Twitter ενώ ένας άλλος ανέφερε ότι «λυπήθηκε πολύ» εκφράζοντας τα συλλυπητήριά του, τόσο στην οικογένεια του θύματος, όσο και στην οικογένεια του δράστη.

Σημειώνεται τέλος ότι αυτή ήταν η 134η εκτέλεση που γίνεται στη Σαουδική Αραβία από τις αρχές του έτους. Πέρσι, στο βασίλειο είχαν εκτελεστεί 153 άτομα.

Σχετικές ειδήσεις