ΚΟΣΜΟΣ

Αντιμέτωπη με την κοινωνική κρίση η Βρετανία

Αντιμέτωπη με την κοινωνική κρίση η Βρετανία
Η Βρετανία έχει την τελευταία ευκαιρία να αντιμετωπίσει τις βαθύτερες αιτίες των ταραχών που σημειώθηκαν σε βρετανικές πόλεις την περασμένη εβδομάδα, δήλωσε ο..

Η Βρετανία έχει την τελευταία ευκαιρία να αντιμετωπίσει τις βαθύτερες αιτίες των ταραχών που σημειώθηκαν σε βρετανικές πόλεις την περασμένη εβδομάδα, δήλωσε ο υπουργός Εργασίας, Ίαν Ντάνκαν Σμιθ.

Σε συνέντευξή του στο περιοδικό Spectator, ο Ντάνκαν Σμιθ δηλώνει ότι έχει δοθεί μεγάλη έμφαση στη μείωση του χρέους και στην οικονομική κρίση, αλλά τα βίαια επεισόδια της περασμένης εβδομάδας αποτελούν προειδοποίηση για τους πολιτικούς ότι τώρα έχουν να αντιμετωπίσουν μία "κοινωνική κρίση".

"Ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι τώρα θα επικεντρωθεί σε αυτό. Δεν είναι δυνατόν να έχει κάποιος παρακολουθήσει ή βιώσει τα επεισόδια αυτά χωρίς να συνειδητοποιήσει ότι αυτή είναι η τελευταία μας ευκαιρία," είπε ο βρετανός υπουργός στο πολιτικό περιοδικό.

"Αυτή είναι η προειδοποίηση: αυτή δεν ήταν η κρίση, αλλά η κρίση έρχεται," σχολίασε ο ίδιος και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση συνασπισμού "δεν μπορεί να επιτρέψει αυτό να συνεχιστεί."

Ο Κάμερον έχει ζητήσει από τον Ντάνκαν Σμιθ και την υπουργό Εσωτερικών, Τερέζα Μέι, να καταθέσουν τον Οκτώβριο στο κοινοβούλιο προτάσεις για τα μέτρα αντιμετώπισης των συμμοριών, που θεωρούνται εκ των υπαιτίων των ταραχών.

Τα σχόλια του υπουργού Εργασίας ακολουθούν την κίνηση του Κάμερον να υπερασπιστεί τα δικαστήρια που επέβαλαν αυστηρές ποινές σε όσους συμμετείχαν στα επεισόδια.