ΚΟΣΜΟΣ

Η Αϊρίν εκκενώνει τη Νέα Υόρκη

Η Αϊρίν εκκενώνει τη Νέα Υόρκη
Εκκενώνονται οι περιοχές της Νέας Υόρκης με μικρό υψόμετρο, καθώς αναμένεται η έλευση του κυκλώνα Αϊρίν...

Εκκενώνονται οι περιοχές της Νέας Υόρκης με μικρό υψόμετρο, καθώς αναμένεται η έλευση του κυκλώνα Αϊρίν.

Κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο δήμαρχος της αμερικανικής μεγαλούπολης Μάικλ Μπλούμπεργκ δήλωσε ότι η απομάκρυνση αφορά περισσότερους από 250.000 ανθρώπους.

«Δεν έχουμε πραγματοποιήσει ποτέ ξανά στο παρελθόν υποχρεωτική εκκένωση και δεν θα το κάναμε τώρα αν δεν πιστεύαμε ότι αυτή η καταιγίδα μπορεί να γίνει πολύ σοβαρή», ανέφερε ο κ. Μπλούμπεργκ προσθέτοντας ότι από το Σάββατο το μεσημέρι όλα τα μέσα μεταφοράς θα σταματήσουν να λειτουργούν.

Πανικός έχει κυριέυσει άλλωστε τους πολίτες της Νέα Υόρκης και των ευρύτερων περιοχών εν όψει του περάσματος του τυφώνα Αϊρίν. Χαρακτηριστικό είναι ότι τα τρόφιμα από τα ράφια των σούπερ μάρκετ εξαφανίστηκαν, αφού πολλοί έσπευσαν να αγοράσουν περίσσια προκειμένου να μην ξεμείνουν.

Τα αεροδρόμια της Νέας Υόρκης πρόκειται να κλείσουν το Σάββατο από το μεσημέρι (19:00 ώρα Ελλάδας) και δεν θα δέχονται καμιά άφιξη πτήσης.

Η απόφαση αυτή, που ελήφθη στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων για τον κυκλώνα Αϊρίν, αφορά το διεθνές αεροδρόμιο Τζον Φ. Κένεντι, το ΛαΓκάρντια και αυτό του Νιούαρκ, ανέφερε εκπρόσωπος της αρχής της πολιτικής αεροπορίας της Νέας Υόρκης και του Νιου Τζέρσεϊ.


Οι απογειώσεις αεροσκαφών δεν έχουν απαγορευθεί ακόμα, αλλά σύμφωνα με την αμερικάνικη υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας οι περισσότερες αναχωρήσεις από τα τρία αεροδρόμια είχαν ήδη ακυρωθεί από τις αεροπορικές εταιρίες.