ΚΟΣΜΟΣ

Δε θα πιστεύετε τι σχέση έχει η εκρηκτική Πάμελα Άντερσον με τον Τζούλιαν Ασάνζ των Wikileaks

Δε θα πιστεύετε τι σχέση έχει η εκρηκτική Πάμελα Άντερσον με τον Τζούλιαν Ασάνζ των Wikileaks

Σε μία από τις μεγαλύτερες υποστηρίκτριες του Τζούλιαν Ασάνζ των WikiLeaks έχει γίνει η Πάμελα Άντερσον.

Σε πρόσφατη δήλωσή της στο περιοδικό People το πρώην αστέρι του Μπέιγουοτς ζητάει να αφεθεί ελεύθερος ο Τζούλιαν Ασάνζ, τον οποίο και χαρακτηρίζει ως «ήρωα», επικρίνοντας το γεγονός ότι πρέπει να μένει κλεισμένος στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο προκειμένου να αποφύγει το ενδεχόμενο έκδοσής του.

«Είναι τρελό ότι ο Τζούλιαν εξακολουθεί να κρατείται ως πολιτικός κρατούμενος, μετά κι από την δήλωση του ΟΗΕ (και πρόσφατα για δεύτερη φορά) ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος για την κράτησή του και διέταξε το Ηνωμένο Βασίλειο και την Σουηδία να τον αφήσουν ελεύθερο», δήλωσε η Άντερσον.

«Είναι ένας ήρωας. Μα μέρα θα το συνειδητοποιήσουν όλοι. Αλλά μέχρι τώρα, αυτός ο άνθρωπος, έχει χάσει επτά Χριστούγεννα με τα παιδιά του και κρατείται σε δύσκολες και εξαιρετικά στρεσογόνες συνθήκες, ενώ παρέχει προς όλους μας μία σπουδαία υπηρεσία. Όλοι στον κόσμο έχουν ωφεληθεί, λόγω των Wikileaks. Έχει θυσιάσει τόσα πολλά, απλά για να μοιράσει την αλήθεια».

Ο Ασάνζ, του οποίου η οργάνωση διαδραμάτισε μεγάλο ρόλο στις φετινές εκλογές των ΗΠΑ καθώς και σε άλλες αναμετρήσεις, αντιμετωπίζει την έκδοσή του στη Σουηδία με την κατηγορία του βιασμού. Ωστόσο η «Πάμελα» υποστηρίζει ότι οι σεξουαλικού περιεχομένου κατηγορίες είναι «κατασκευασμένες» και χρησιμεύουν μόνο για να βοηθηθεί η έκδοσή του στις ΗΠΑ «όπου δεν θα δικαστεί δίκαια, λόγω των αποκαλύψεων το».

«Ο Τζούλιαν είναι ένας συντάκτης και εκδότης. Υπάρχουν νόμοι που μπορούν να τον προστατεύσουν, αλλά δεν εφαρμόζονται», δηλώσει ενοχλημένη η Άντερσον.

Σχετικές ειδήσεις