ΚΟΣΜΟΣ

«Λύγισε» η Μισέλ Ομπάμα: Με «σπασμένη» φωνή αποχαιρέτησε το Λευκό Οίκο (video+pics)

«Λύγισε» η Μισέλ Ομπάμα: Με «σπασμένη» φωνή αποχαιρέτησε το Λευκό Οίκο (video+pics)

Αδυνατώντας να κρύψει τη συγκίνησή της και με τρεμάμενη φωνή, η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ, Μισέλ Ομπάμα, έπλεξε, κατά τη διάρκεια της τελευταίας ομιλίας που εκφώνησε από το Λευκό Οίκο, το εγκώμιο της «θαυμάσιας διαφορετικότητας» της Αμερικής, προτρέποντας παράλληλα τη νεολαία να μην φοβάται το μέλλον.

«Προς όλους τους νέους που ακούνε, να γνωρίζετε ότι αυτή η χώρα σάς ανήκει, σε όλους εσάς, όποια κι αν είναι η καταγωγή της ή η διαδρομή σας», επισήμανε η σύζυγος του απερχόμενου προέδρου Μπαράκ Ομπάμα κι ενώ απομένουν δύο εβδομάδες πριν από την επίσημη ανάληψη καθηκόντων από το νικητή των αμερικανικών εκλογών, Ντόναλντ Τραμπ, στον οποίο άσκησε δριμεία κριτική κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας καταγγέλλοντας τις θέσεις και δηλώσεις του.

misel obama

«Εάν εσείς ή οι γονείς σας είστε μετανάστες, να γνωρίζετε ότι είστε μέρος μιας παράδοσης για την οποία η Αμερική είναι υπερήφανη (…). Να γνωρίζετε επίσης ότι η θρησκευτική διαφορετικότητα αποτελεί επίσης μια μεγάλη αμερικανική παράδοση», συμπλήρωσε η Μισέλ Ομπάμα, χωρίς να αναφέρει πάντως ούτε μία φορά το όνομα του μεγιστάνα.

«Η θαυμάσια διαφορετικότητά μας μάς έκανε αυτό που είμαστε» τόνισε με «σπασμένη» από τη συγκίνηση φωνή η Μισέλ Ομπάμα, συνεχίζοντας: «Με ακούτε; Μην φοβάστε, να είστε αποφασισμένοι, να δίνεστε ολοκληρωτικά».

Και κατέληξε, απευθύνοντας έκκληση τίποτα να μην θεωρείται δεδομένο: «Πρέπει να παραμείνετε προσηλωμένοι στον ρόλο σας και να προστατεύετε αυτές τις ελευθερίες».

Σχετικές ειδήσεις