ΚΟΣΜΟΣ

Νεκρός 14χρονος διαδηλωτής στο Μπαχρέιν

Νεκρός 14χρονος διαδηλωτής στο Μπαχρέιν
Ένας 14χρονος στο Μπαχρέιν υπέκυψε σήμερα στα τραύματα που υπέστη από κάλυκα δακρυγόνου, από το οποίο χτυπήθηκε σε διαδήλωση που έγινε κατά τη διάρκεια...

Ένας 14χρονος στο Μπαχρέιν υπέκυψε σήμερα στα τραύματα που υπέστη από κάλυκα δακρυγόνου, από το οποίο χτυπήθηκε σε διαδήλωση που έγινε κατά τη διάρκεια της νύχτας, όπως ανακοίνωσε σήμερα οργάνωση υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Οι ακτιβιστές κατήγγειλαν ότι οι δυνάμεις ασφαλείας έριξαν δακρυγόνα για να διαλύσουν τη συγκέντρωση.


Η Ένωση της Νεολαίας για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα σημειώνει στην ιστοσελίδα της ότι ο 14χρονος Άλι Τζαουάντ Άχμαντ τραυματίστηκε από τη χρήση "υπερβολικής ισχύος" από τις δυνάμεις ασφαλείας κατά των διαδηλωτών.


Αξιωματούχος της αστυνομίας δήλωσε στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων BNA ότι το περιστατικό διερευνάται, αλλά δεν διευκρίνισε τα αίτια του τραυματισμού του 14χρονου.

"Δεν υπάρχει αναφορά για αστυνομική δράση κατά αυτών που παραβίαζαν το νόμο (...) όταν αναφέρθηκε ο θάνατος του αγοριού, εκτός από τη διάλυση μιας μικρής ομάδας περίπου 10 ανθρώπων στη 1:15’ τοπική ώρα, μετέδωσε το πρακτορείο επικαλούμενο τη δήλωση του αξιωματούχου.


Μικρής κλίμακας διαμαρτυρίες και συμπλοκές με τις δυνάμεις ασφαλείας, γίνονται συχνά σε περιοχές στις οποίες ζει η πλειοψηφία των σιιτών πολιτών της χώρας. Σημειώνεται ότι η κυβέρνηση της χώρας κυριαρχείται από σουνίτες.


Κατά την καταστολή των κινημάτων διαμαρτυρίας, έχουν σκοτωθεί περίπου 30 άνθρωποι.