ΚΟΣΜΟΣ

Βίντεο σοκ: Πλοία παγιδευμένα με εκρηκτικά πέφτουν πάνω σε φρεγάτα - Δύο ναύτες νεκροί

Βίντεο σοκ: Πλοία παγιδευμένα με εκρηκτικά πέφτουν πάνω σε φρεγάτα - Δύο ναύτες νεκροί

Από τον Μάρτιο του 2015 η Σαουδική Αραβία ηγείται ενός αραβικού συνασπισμού που μάχεται κατά των Χούτι, που υποστηρίζονται από το Ιράν και έχουν θέσει υπό τον έλεγχό τους μεγάλο μέρος της Υεμένης.

Δύο Σαουδάραβες ναύτες σκοτώθηκαν σε μια ιδιαίτερα παράτολμη επίθεση που εξαπέλυσαν οι σιίτες αντάρτες Χούτι εναντίον ενός πολεμικού πλοίου στις δυτικές ακτές της Υεμένης χθες, όπως μετέδωσε το πρακτορείο SPA.

Τρία πλοία των ανταρτών επιτέθηκαν σε μια σαουδαραβική φρεγάτα δυτικά της πόλης Χοντέιντα στην Ερυθρά Θάλασσα, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο υπό τη Σαουδική Αραβία συνασπισμός που μάχεται κατά των Χούτι και υποστηρίζει τις φιλοκυβερνητικές δυνάμεις της Υεμένης.

Στην ανακοίνωση δεν διευκρινίζεται πότε έγινε η επίθεση. Αν και η φρεγάτα είχε «αντιληφθεί» την απειλή από τα πλοία των ανταρτών, ένα από αυτά κατάφερε «να χτυπήσει από πίσω τη φρεγάτα και εξερράγη, προκαλώντας πυρκαγιά», την οποία έθεσε υπό έλεγχο το πλήρωμα του σαουδαραβικού πλοίου.

Από το περιστατικό σκοτώθηκαν δύο ναύτες και τρεις ακόμη τραυματίστηκαν, σύμφωνα με τον αραβικό συνασπισμό, ο οποίος υπογράμμισε ότι πλέον το πλοίο έχει ξεκινήσει και πάλι τις περιπολίες στην περιοχή.

Στις 7 Ιανουαρίου οι δυνάμεις που είναι πιστές στον πρόεδρο Αμπντ Ράμπο Μάνσουρ Χάντι εξαπέλυσαν μια ευρεία επιχείρηση, με την υποστήριξη της αεροπορίας και του ναυτικού του αραβικού συνασπισμού, για την ανακατάληψη πολλών περιοχών της Υεμένης που βρίσκονται κατά μήκος της Ερυθράς Θάλασσας, μεταξύ αυτών και την πόλη Μόκα.

Μετά την εμπλοκή του συνασπισμού στη σύγκρουση στην Υεμένη περισσότεροι από 7.400 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και σχεδόν 40.000 έχουν τραυματιστεί, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Ο Τζέιμι ΜακΓκόντρικ, συντονιστής του ΟΗΕ αρμόδιος για ανθρωπιστικές υποθέσεις, ανεβάζει τον απολογισμό σε 10.000 πολίτες νεκρούς.

Δείτε το βίντεο!

Σχετικές ειδήσεις