ΚΟΣΜΟΣ

Δολοφονία Κιμ Γιονγκ Ναμ: «Με πλήρωσαν 90 δολάρια για να κάνω μια φάρσα»

Δολοφονία Κιμ Γιονγκ Ναμ: «Με πλήρωσαν 90 δολάρια για να κάνω μια φάρσα»

Εμμένει στον ισχυρισμό της ότι νόμιζε πως συμμετείχε σε «φάρσα» η μία εκ των δύο συλληφθέντων γυναικών για τη δολοφονία του Κιμ Γιονγκ Ναμ.

Ένταλμα σύλληψης σε βάρος του βορειοκορεάτη διπλωμάτη που αναζητείται προκειμένου να δώσει απαντήσεις για την υπόθεση της δολοφονίας του ετεροθαλούς αδελφού του Κιμ Γιονγκ Ουν εξέδωσε η αστυνομία της Μαλαισίας.

Σύμφωνα με το Reuters, πρόκειται για τον 44χρονο Χουγιόν Κουάνγκ Σόνγκ, τον δεύτερο γραμματέα της πρεσβείας της Βόρειας Κορέας στην Κουάλα Λουμπούρ.

Ωστόσο οι Αρχές της Μαλαισίας ανακοίνωσαν ότι θα του δώσουν ένα «εύλογο» χρονικό διάστημα προκειμένου να εμφανιστεί αυτοβούλως πριν να του περάσουν χειροπέδες και να προχωρήσουν στη βίαιη προσαγωγή του.

kim jong nam

Την ίδια στιγμή, οκτώ Βορειοκορεάτες αναζητούνται για την υπόθεση, συμπεριλαμβανομένου και του διπλωμάτη.

Ένας κρατείται από τη μαλαισιανή αστυνομία, άλλοι τέσσερις πιστεύεται ότι διέφυγαν στη Β. Κορέα και δύο ακόμα είναι στη Μαλαισία.
O Κιμ Γιονγκ Ναμ δολοφονήθηκε στις 13 Φεβρουαρίου στο διεθνές αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ από όπλο μαζικής καταστροφής, σύμφωνα με ανακοίνωση της μαλαισιανής αστυνομίας την Παρασκευή 24/2.

Δύο γυναίκες, μία Ινδονήσια και μία Βιετναμέζα, κρατούνται επίσης. Η αστυνομία ανέφερε ότι η μία από τις δύο έκανε εμετό την Παρασκευή 24/2, καθώς είχε εισπνεύσει λίγο από το τοξικό VX, που χρησιμοποιήθηκε για τη δολοφονία.

Πήρα 90 δολάρια για να κάνω μια φάρσα με baby oil»

«Πήρα 90 δολάρια για να κάνω μια φάρσα με baby oil», ισχυρίζεται η γυναίκα από την Ινδονησία που κρατείται από τις Αρχές της Μαλαισίας και κατηγορείται για την δολοφονία του Κιμ Γιονγκ Ναμ.

Η 25χρονη Siti Aisyah, μίλησε σε αξιωματούχους της πρεσβείας της πατρίδας της που την επισκέφθηκαν στην φυλακή όπου κρατείται στην Κουάλα Λουμπούρ. Δήλωσε ακόμα ότι ο άγνωστος που την προσέγγισε, της έδωσε τα χρήματα και της είπε να αλείψει το πρόσωπο του Κιμ Γιονγκ Ναμ και πως επρόκειτο για φάρσα σε ριάλιτι σόου.

Έρευνα για τον πιθανό εντοπισμό τοξικών χημικών ουσιών στο αεροδρόμιο

Η αστυνομία στη Μαλαισία ανακοίνωσε θα διενεργήσει έλεγχο στο κεντρικό αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ για πιθανό εντοπισμό τοξικών χημικών ουσιών, μετά τη δολοφονία του Κιμ Γιονγκ Ναμ.

Τον έλεγχο θα πραγματοποιήσει ειδική αστυνομική ιατροδικαστική ομάδα, μαζί με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, αλλά και την Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας.

Σχετικές ειδήσεις